Lista judeţelor unde şcolile rămân închise şi joi din cauza ninsorilor. Ministrul Educaţiei a cerut ca elevii Capitalei să stea şi ei acasă

Lista judeţelor unde şcolile rămân închise şi joi din cauza ninsorilor. Ministrul Educaţiei a cerut ca elevii Capitalei să stea şi ei acasă

Copiii au primit o săptămână în plus de vacanţă datorită vremii

Şcolile rămân închise şi joi în 14 judeţe şi în Capitală, potrivit ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, judeţe din sud-estul ţării unde există avertizare de cod portocaliu, dar şi în cele unde a fost declarat cod roşu. Unele inspectorate iau în calcul închiderea şcolilor şi vineri, ceea ce îi trimite pe elevi direct în vacanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: „Pentru ziua de joi, 30 ianuarie, Universitatea Bucureşti şi Universitatea din Piteşti au decis sistarea tuturor activităţilor didactice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

În Dâmboviţa vor fi închise 136 de unităţi şcolare din 32 de localităţi, a declarat pentru „Adevărul” purtătorul de cuvânt al ISJ Dâmboviţa, Mihaela Anton.

UPDATE: „Iniţial s-a decis ca şcolile să se deschidă joi în Bucureşti, dar am discutat cu inspectorul general să revină asupra acestei decizii. Ca atare, nu se vor ţine ore în Bucureşti şi nici în alte 14 judeţe: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea”, a explicat ministrul Pricopie pentru adevarul.ro.

Acesta a mai spus că, în alte cinci judeţe, şcolile vor fi închise parţial: Bacău (1 unitate şcolară închisă), Dâmboviţa (32), Mehedinţi (3), Vaslui (86, în mediul rural) şi Iaşi (14).

UPDATE: Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Prahova au decis să suspende cursurile şcolare din toate şcolile din judeţ şi pentru joi, 30 ianuarie.

Este pentru a patra zi consecutiv când elevii din Prahova sunt în vacanţă forţată, din cauza condiţiilor meteorologice extreme şi este foarte posibil ca nici vineri să nu se înveţe. În acest sens, Prefectura Prahova a făcut o propunere autorităţilor judeţene, de suspendare a orelor şi pentru 31 ianuarie.

UPDATE: „În situaţii deosebite, spre exemplu dacă elevii din provincie nu pot să facă naveta până la şcoala din cauza condiţiilor meteo, situaţiile şcolare se pot încheia şi după sfârşitul semestrului I”, a explicat inspectorul Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Capitalei. Personalul didactic va trebui să se prezinte joi în şcoli pentru a încheia situaţiile şcolare.

Profesorul de Istorie Corneliu Riegler de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” a explicat că, în mod normal, în ultimele două zile dinainte de încheierea semestrului, la şcoală vin elevii care nu au destule note pentru a li se încheia situaţia şcolară. „Cred că mâine vor veni tot cei care nu au situaţia încheiată. E puţin probabil să li se pună absenţe acum”, a spus Riegler. „Eu personal nu am să le pun absenţe celor care nu pot ajunge. Oricum zilele acestea închid mediile, nu mai predau materie nouă”, susţine şi o învăţătoare de la Şcoala 56 „Jose Marti”, din sectorul 2 al Capitalei.

Alţi profesori spun că nu îi pot obliga pe elevi să vină la şcoală fiindcă sunt mulţi din provincie.

„Nu putem obliga copiii să vină la şcoală, mai ales că la noi vin mulţi din provincie. Mâine este anunţat ger, poate fi periculos pentru ei. Mă refer mai ales la cei care învaţă după-amiaza şi stau departe de unitatea de învăţământ. Nu cred că profesorii vor pune absenţe, având în vedere că unii dintre colegii mei au fost zilele acestea la şcoală şi au încheiat mediile”, a declarat o profesoară de matematică de la un liceu din Bucureşti.

În alte şcoli, numai elevii care nu au situaţia încheiată vor veni mâine la şcoală. „Noi am discutat deja cu părinţii şi vor veni la şcoală doar elevii care au nevoie de o mărire a mediilor. Iar aici mă refer în mod special la cei care riscă să rămână corigenţi. Sunt bineveniţi şi cei care au note care le strică mediile şi vor să le mărească”, a explicat o altă profesoară de la un liceu din Bucureşti.

UPDATE: Vremea rea a adus vacanţa mai devreme pentru elevii din Teleorman. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a anunţat că joi şi vineri nu se mai ţin cursuri.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a luat decizia de a suspenda cursurile şcolare din zilele de joi şi vineri. ”Pentru siguranţa copiilor şi a cadrelor didactice se  suspendă cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ pentru zilele  de joi, 30 ianuarie 2014 şi vineri, 31 ianuarie 2014. Grădiniţele cu program prelungit vor asigura permanenţa pentru a veni în întâmpinarea părinţilor”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman. 

UPDATE: În Bucureşti, mai multe universităţi vor fi deschise joi, iar examenele se vor da la orele la care au fost programate. Astfel, la Universitatea din Bucureşti, la SNSPA şi la Politehnică se ţin examenele, iar cei care nu pot ajunge din cauza vremii, vor da în altă zi, potrivit reprezentanţilor de la cele trei universităţi.

UPDATE: „Având în vedere evoluţia condiţiilor meteorologice, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a decis reluarea cursurilor (învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) în municipiul Bucureşti, începând cu ziua de joi, 30 ianuarie 2014”, se arată într-un comunicat de presă de la ISMB.

UPDATE: Elevii din judeţul Ialomiţa, care intră azi, de la ora 15.00, sub codul roşu de ninsori şi viscol, vor sta acasă şi joi, au declarat reprezentanţii inspectoratului şcolar. O decizie privind prelungirea acestei măsuri şi vineri va fi luată joi, au mai precizat aceştia.

UPDATE: Meteorologii au emis miercuri o avertizare de Cod roşu de viscol şi ninsori, valabilă între orele 15.00 şi 22.00 pentru şase judeţe din sud-estul României.

Potrivit specialiştilor, în judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero. 

UPDATE: În judeţul Constanţa, toate şcolile vor fi închise joi, iar pentru vineri se va lua o decizie tot joi, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Constanţa, inspectorul Cristina Ivan.

UPDATE: Şi în judeţul Galaţi joi vor fi închise şcolile. „Avem elevi navetişti care nu au cum să ajungă la şcoală, iar trotuarele din oraşe nu sunt curăţate şi pietonii merg pe carosabil, ceea ce este periculos. Joi vom decide dacă şcolile vor fi închise şi vineri”, a declarat inspectorul general Laura Marin.

UPDATE: Nici elevii din judeţul Brăila nu vor merge la cursuri joi, posibil nici vineri, ceea ce înseamnă că vor intra direct în vacanţa intersemestrială, potrivit inspectorului şcolar general Iulian Danielescu.

„Am anunţat deja toţi directorii de unităţi de învăţământ că nici joi nu se vor ţine cursurile şi este foarte probabil să se întâmple acelaşi lucru şi vineri. Chiar dacă joi o să fie deszăpezite şoselele, majoritatea trotuarelor nu au fost curăţate, iar elevii ar fi nevoiţi să meargă pe carosabil ca să ajungă la şcoală, aşa că mai bine nu îi punem în pericol”, a declarat inspectorul pentru adevarul.ro.

Acesta a explicat că, acolo unde nu au fost încheiate mediile, se poate rezolva situaţia şcolară în prima zi din semestrul II şi tot în semestrul II vor fi recuperate şi orele pierdute în această săptămână din cauza vremii. 

UPDATE: Un alt judeţ care este vizat de codul portocaliu, Vrancea, va avea şcolile închise joi. „Decât să punem în pericol viaţa copiilor, mai bine recuperăm orele după vacanţă”, a spus inspectorul general Vasilica Zaharia.

UPDATE: Şi în judeţul Călăraşi, toate unităţile şcolare rămân închise mâine, iar situaţia şcolară se poate încheia şi la începutul semestrului al doilea dacă este nevoie, potrivit inspectorului general Şestacovschi Silviana.

În judeţul Tulcea, şcolile rămân închise şi mâine, a declarat pentru adevarul.ro inspectorul şcolar general, Damian Dumitru. „Avem 2.500 de elevi navetişi cărora le este imposibil să ajungă la şcoală în aceste condiţii meteo. Dacă deschidem sau nu şcolile vineri vom decide mâine. Orele vor fi recuperate în semestrul al doilea şi tot atunci se vor încheia şi situaţiile şcolare”, a spus Dumitru.

Şi în Buzău, judeţ aflat sub stare de alertă, cursurile vor fi suspendate de asemenea în toate instituţiile, a declarat inspectorul general şcolar Ene Dumitru. ”Cursurile vor fi recuperate şi situaţia şcolară va fi încheiată la începutul semestrului II”, a explicat inspectorul.

În Bucureşti, decizia inspectoratului şcolar (ISMB) va fi anunţată abia după ora 14:00, a precizat inspectorul general Constantin Trăistaru.

„La ora 14:00 avem termen la minister să raportăm situaţia, până atunci ne consultăm cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), cu Primăria Generală a Capitalei. Este posibil să deschidem şcolile fiindcă mâine, în Bucureşti, codul portocaliu e numai până la ora 10:00 dimineaţa, însă nu ştim momentan”, a spus Trăistaru pentru adevarul.ro.

Şeful ANM: „E foarte posibil să emitem, din nou, Cod roşu!”

Directorul ANM, Ion Sandu, a atras atenţia că în această după-amiază există o mare posibilitate ca meteorologii să emită o avertizare Cod roşu.

„Dacă se îndeplinesc din nou cele trei condiţii (viteza vântului să fie peste 80 de kilometri pe oră, noul strat de zăpadă să fie de peste 50 de centimetri, iar cantităţile de zăpadă să fie de peste 50 litri pe metru cub), este posibil să emitem din nou Cod roşu. Probabilitatea este foarte mare”, a subliniat şeful ANM.

„Tot ce întâmplă aici se întâmplă pe baze ştiinţifice şi la nivel european. Este important ca celelalte instituţii ale statului să aibă încredere în dumneavoastră. Toată lumea a înţeles că este o chestiune importantă şi nu toată lumea poate să iasă la televizor şi să îşi dea cu părerea despre ce culoare să aibă codul. Ceea ce spuneţi dumneavoastră este 100% adevărat. Populaţia trebuie să aibă încredere în ceea ce faceţi”, a explicat premierul Victor Ponta.

Şcoli închise miercuri în Capitală şi în 18 judeţe

Inspectoratele şcolare judeţene au decis închiderea tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru miercuri, 29 ianuarie, în Capitală şi în alte 18 judeţe: Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, a anunţat Ministerul Educaţiei.

În Vaslui şi Iaşi, sunt închise doar şcolile de la ţară.


UPDATE Sud-estul României a intrat sub Codul portocaliu de viscol şi ninsoare. Şeful ANM: „E foarte probabil să emitem Cod roşu în această după-amiază”

Bucureştiul şi alte 14 judeţe din ţară au intrat miercuri sub incidenţa codului portocaliu de viscol. Meteorologii au atras atenţia autorităţilor că în anumite zone din ţară ar putea fi emis chiar şi cod roşu. Tot miercuri, şcolile din Capitală şi din alte judeţe sunt închise din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Elevii din Capitală şi din 18 judeţe stau acasă miercuri. Pricopie: mediile se pot încheia şi după vacanţă

Inspectoratele şcolare judeţene au decis închiderea tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru miercuri, 29 ianuarie, în Capitală şi în alte 18 judeţe: Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, a anunţat Ministerul Educaţiei. În Vaslui şi Iaşi, sunt închise doar şcolile de la ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: