Şcoli închise în Tunisia

Şcoli închise  în Tunisia

Ştirea săptămânii

Universităţile şi şcolile din Tunisia sunt închise din cauza protestelor violente din ţară, cauzate de majorarea preţurilor şi creşterea şomajului. Până acum, cel puţin 14 persoane au fost ucise în timpul arestărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele tunisian le-a explicat cetăţenilor, la televiziunea naţională,  planul său de redresare economică, prin care vrea să creeze 300.000 de locuri de muncă, în ultimii doi ani. Zine El Abidine Ben Ali a declarat că protestele de stradă sunt „acte teroriste", provocate de o grupare extremistă. Oamenii ieşiţi în stradă sunt nemulţumiţi de lipsa locurilor de muncă. Persoanele ucise aveau asupra lor bombe, bâte şi pietre cu ajutorul cărora distrugeau bunurile publice, susţin autorităţile. În timpul confruntărilor, mai mulţi ofiţeri de poliţie au fost grav răniţi şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, mai arată agenţia de presă locală.Protestatarii au atacat instituţii publice şi au dat foc maşinilor în cele trei săptămâni, iar poliţia a deschis focul de mai multe ori.

Vas britanic pe cale de a deveni şcoală în China. Un om de afaceri din Hong Kong oferă 7,7 milioane de dolari pentru a transforma nava britanică HMS Invincible într-o şcoală internaţională în China, potrivit agenţiei France Presse. Lam Kin-bong a făcut oferta pentru vasul scos din funcţiune printr-o licitaţie online. Nava a avut un rol major in conflictul din Insulele Falkland, în 1982, dintre Argentina şi Marea Britanie. Lam, patronul lanţului de restaurante chinezeşti, plănuieşte să aducă nava de 22.000 de tone în oraşul din partea de sud a Chinei, Zhuhai, lângă Hong Kong şi Macau.

Creşteri salariale la unii profesori în America. După trei ani consecutivi de reduceri bugetare serioase, care au stârnit nemulţumirea profesorilor, în oraşul Loudon din Virginia de Nord, salariile din şcoli ar putea creşte acum cu 3%. Asta pentru că numărul elevilor înscrişi a crescut, în paralel cu reducerea bugetului de către autorităţi, în toţi aceşti ani - lucru care i-a făcut pe profesori să accepte forţat mărirea claselor. Profesorii au pichetat de câteva ori în faţa mai multor şcoli, cu pancarte pe care scria „Merităm mai mult!".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: