Şcoala privată: dascăli motivaţi, condiţii moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii şi copiii sunt atraşi cu metode noi de predare şi cu profesori bine plătiţi. Dascălii buni care vor salarii decente se angajează la şcoli private, explică Irina Negoiţă, directorul unei şcoli din Bucureşti.

„Cadrele noastre beneficiază de un salariu de pornire dublu faţă de cel de la stat, acesta putând creşte în funcţie de performanţele elevilor, de gradul de implicare în viaţa instituţiei, de impactul activităţii personale asupra calităţii actului educaţional", spune Irina Negoiţă, director educativ al şcolii private „Academia Română pentru Copii" (ARC) din Bucureşti. Astfel, salariul unui debutant într-o astfel de şcoală poate fi de aproximativ 2.000 de lei.

Şi aceasta nu este singura şcoală care consideră că performanţele copiilor se datorează şi unor profesori bine motivaţi financiar, dar şi profesional. La Şcoala Internaţională din Cluj, performanţele elevilor cresc veniturile dascălilor.

„Profesorii sunt mult mai motivaţi la şcoala noastră decât la o şcoală de stat. Cu cât au rezultate mai bune, cu atât salariul este mai mare. De asemenea, ei beneficiază de traininguri în Anglia şi SUA. Mai mult, în cadrul şcolii, acordăm distincţiile de „Profesorul lunii" sau „Profesorul anului", arată Simonei Baciu, fondatoarea Şcolii Internaţionale Cluj.

Taxa de studiu la o şcoală privată variază de la 2.000 de euro, până în jurul sumei de 17.000 de euro, sume ce pot include două mese pe zi şi afterschool.

„Sistemul ajută foarte mult părinţii. Cam pe la ora 16.00 îmi termin treaba la muncă, iar la acea oră ştiu sigur că şi copilul meu şi-a terminat treaba. Nu stau lângă el la teme şi lecţii. Mai e un lucru important, copiii nu au nevoie de meditaţii", spune Andreea Berari, care şi-a înscris toţi cei trei copii la Şcoala Internaţională din Cluj.

Citeşte şi:

Dascălii, derutaţi de tăierea lefurilor

Condiţii și pentru elevii fără bani

Laura Grigore, reprezentantul Şcolii Ioanid din Bucureşti, spune că nu doar părinţii cu o situaţie materială foarte bună îşi duc copiii la o instituţie privată, ci şi cei cu venituri modeste. Unele şcoli oferă şi reduceri pentru persoanele dezavantajate, cum este şi cazul Şcolii Internaţionale din Cluj.

„Prin programul de burse „Frate de carte", oferim şanse egale de acces la o educaţie de înaltă calitate pentru elevi deosebiţi şi talentaţi provenind din medii dezavantajate", spune Simonei Baciu.

Cursuri inedite

Şcolile particulare ies învingătoare în faţa celor de stat la activităţile extracurri­culare variate, la asigurarea unor mese sănătoase de două ori pe zi şi la cursurile intensive de limbi străine încă din clasa I.

De asemenea, atractive sunt şi metodele noi de predare prin intermediul tehnologiei moderne, iar acestea se traduc prin sisteme de supraveghere online, tablă interactivă, calculatoare şi internet în fiecare sală.

Cu toate acestea, Laura Grigore, reprezentantul Şcolii Ioanid din Bucureşti, spune că este foarte important ca părinţii să urmărească şi istoricul instituţiei în alegerea unei şcoli private sau de stat. ; A mai colaborat Sebastian Secan

2.000 de euro este preţul de început pentru un an școlar într-o instituţie particulară de învăţământ.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite