Şcoala va începe mai repede în toamnă

Şcoala va începe mai
repede în toamnă

Şcoala va începe mai repede anul viito. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a stabilit, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social de miercuri, că anul şcolar 2018-2019 va începe din data de 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă va rămâne de trei săptămâni. Astfel, copiii vor merge anul viitor cu o săptămână în plus la şcoală faţă de anul curent, adică 36.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţial, MEN voia să scurteze vacanţa de iarnă a şcolarilor, de la trei la două săptămâni. Însă copiii şi dascălii nu au fost de acord cu măsura întrucât condiţiile meteo din timpul iernii sunt cele mai dificile pentru a merge la şcoală. Prin urmare, orice săptămână pe timp de iarnă petrecută acasă reprezintă o uşurare pentru elevi, mai ales pentru cei din mediul rural sau din zonele marginaşe ale oraşelor. Decizia a fost luată în urma consultării cu reprezentanţi ai organizaţiilor de părinţi, ai elevilor, ai sinidcatelor din învăţământ şi ai patronatelor.

Pe agenda şedinţei a mai fost inclus, pentru informare, proiectul metodologiei şi calendarului de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019.

citeste totul despre: