Începerea anului şcolar se amână cu o săptămână şi va avea loc la 17 septembrie

Începerea anului şcolar se amână cu o săptămână şi va avea loc la 17 septembrie

Ecaterina Andronescu şi Victor Ponta au vorbit despre începerea noului an şcolar. FOTO Mediafax

Premierul Victor a precizat, la începutul şedinţei de guvern de sâmbătă, că anul şcolar 2012-2013 va începe la 17 septembrie, respectiv o săptămână mai târziu decât data anunţată până acum. Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a declarat că există întârzieri semnificative în ceea ce priveşte clasa pregătitoare, introdusă pentru prima dată anul acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul şcolar ar fi trebuit să înceapă, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei, la 10 septembrie, cu primul semestru programat până în 21 decembrie.

Precizarea a fost făcută într-un dialog cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, din care a rezultat că festivităţile legate de noul an şcolar vor avea loc în 15 septembrie, iar orele vor începe în data de 17 septembrie.

La finalul şedinţei de Guvern, Ecaterina Andronescu a precizat că au existat întârzieri majore în ceea ce priveşte clasa pregătitoare. 

Iată dialogul dintre premier şi ministrul Educaţiei:

Victor Ponta - Începe anul şcolar. Doamna ministru, o să vă rog, în timpul şedinţei, să ne spuneţi de ce trebuie să înceapă pe 10, şi nu pe 17?
Ecaterina Andronescu - Pe 15 sunt festivităţile.
Victor Ponta - 15 e sâmbătă, nu? Festivităţile, şi pe 17 începe şcoala.
Ecaterina Andronescu – Da.
Victor Ponta - Mi se pare cea mai bună idee şi e important să fim pregătiţi pentru ceea ce presupune anul şcolar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: