În semestrul al doilea, elevii şi profesorii ar putea veni la şcoală şi sâmbăta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul
Foto Adevarul

Elevii şi profesorii ar putea veni la şcoală şi sâmbăta, a declarat  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta este de părere că şcolile din întreaga ţară vor avea nevoie de ore remediale după perioada în care activitatea s-a desfăşurat exclusiv online.

„Printre cele 7.203 şcoli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acţiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acţiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute faţă în faţă. Acţiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la şcoală. Pot însemna şi ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcţie de specificul fiecrei şcoli”, a explicat ministrul Cîmpeanu, la Europa FM, citată de Digi24. 

Pentru orele de educaţie remedială, desfăşurate în afara orelor din programă, toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar, a mai precizat ministru care a adăugat că fondurile necesare pentru acest lucru vor proveni din fonduri europene. Valoarea lor? 30 de milioane de euro. 

Luni, elevii revin din vacanţa de iarnă în faţa laptopurilor pentru şcoala online. Ministrul educaţiei spune că există şanse ca semestrul al doilea, care începe pe 8 februarie, să înceapă la şcoală, cu elevii în bănci, şi profesorii la catedră- dacă situaţia epidemiologică o va permite. 

CÎmpeanu nu este singura voce din zona educaţiei care susţine ore de recuperare. Profesorul Mircea Miclea, fost ministru în domeniu, vorbea şi el în vară despre necesitatea unor cursuri remediale. Acesta propunea recuperarea materiei pierdute pe timpul verii, prin intermediul meditaţiilor şi cursurilor de recuperare. 

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite