2.520 de şcoli din România nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat într-un interviu pentru Agerpres că o prioritate a ministerului este aceea de a obţine autorizaţii sanitare de funcţionare pentru toate cele 2.520 de şcoli din România care nu au în acest moment autorizaţie sanitară de funcţionare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Agerpres că în momentulde faţă, un singur judeţ are toate şcolile cu autorizaţie sanitară de funcţionare — Sibiu.

"La extrema cealaltă sunt judeţe cum este Suceava, care are 465 de şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Sunt şi alte judeţe care au 270 şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Există un parteneriat între Ministerul Educaţiei şi cel al Dezvoltării Regionale prin care MDRAP susţine alocarea de fonduri către reabilitarea acestor unităţi de învăţământ în scopul obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare, în scopul îmbunătăţirii calităţii educaţiei şi îmbunătăţirii accesului la educaţie al copiilor. Este un număr extrem de mare. Obiectivul la nivelul anului 2015 este acela al obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare pentru un procent cât mai mare din aceste şcoli, dar oricum toate ar trebui să aibă autorizaţie sanitară până la începutul anului şcolar următor", a declarat Ministrul Educaţiei.


Medicul de şcoală, o altă prefăcătorie a sistemului de educaţie. Înjumătăţiţi, fără medicamente şi îngrădiţi profesional

Şcoli fără avize sanitare şi în pericol de prăbuşire în Maramureş la început de an şcolar

Peste 30% din şcolile vasluiene nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vâlcea nu au autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar 2014-2015

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite