Peste 31.000 de cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare, completate în primele două zile. Câte solicitări au fost înregistrate în Capitală

Peste 31.000 de cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare, completate în primele două zile. Câte solicitări au fost înregistrate în Capitală

Cele mai multe cereri, respectiv 4.711, s-au completat în Capitală

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 şi a anunţat că în primele două zile s-au înregistrat în sistem 31.601 cereri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai multe cereri s-au înscris în sistem în Capitală, respectiv 4.711, în timp ce în judeţul Giurgiu s-au completat doar 199 de cereri, potrivit News.ro.
 
În zilele de 8 şi 9 martie, până la ora 18.00, s-au înregistrat în sistemul centralizat 31.601 cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare.
 
Dintre acestea, 28.112 cereri (89%) vizează copii cu vârsta de 6 ani împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv, iar 3.489 de cereri (11%), copii cu vârsta de 6 ani împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018.
 
Cele mai multe cereri, respectiv 4.711, s-au completat în Capitală. În judeţele Argeş, Bihor, Cluj, Constanţa, Iaşi, Prahova, Suceava şi Timiş s-au înregistrat peste o mie de cereri, în timp ce în judeţul Giurgiu s-au completat doar 199 de cereri.
 
În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv.
 
Cererea-tip se poate completa la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri).
 
În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
 
A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afişate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: