VIDEO REPORTAJ Cum cresc copiii angajaţilor care se întorc la job mai repede într-o creşă modernă de stat

VIDEO REPORTAJ Cum cresc copiii angajaţilor care se întorc la job mai repede într-o creşă modernă de stat

La centrul de educaţie timpurie ”Scăpărici” din sectorul 3 al Capitalei, o creşă publică de altfel, copiii celor care au ales să revină la serviciu mai devreme învaţă, într-un program chiar şi de 12 ore, cum să meargă şi să vorbească, dar şi bunele maniere la masă şi la joacă. În total, în Bucureşti au fost deschise 13 astfel de creşe moderne de stat, cu fonduri europene.

Guvernul a amânat alocarea cupoanelor pentru preşcolari şi contul nominal de 500 de euro pentru educaţie în 2013

Guvernul a amânat alocarea cupoanelor pentru preşcolari şi contul nominal de 500 de euro pentru educaţie în 2013

Guvernul a decis să amâne, până la sfârşitul anului viitor, alocarea de cupoane sociale pentru educaţie, destinate preşcolarilor din familii cu venituri mici, dar şi constituirea contului de 500 de euro pentru educaţia permanentă destinat fiecărui copil născut după februarie 2011. Amânarea a fost operată printr-o ordonanţă de urgenţă, adoptată de executiv în şedinţa de marţi.

Centru de excelenţă pentru copiii de grădiniţă, înfiinţat în sectorul 3, în spatele Colegiului "Anghel Saligny"

Centru de excelenţă pentru copiii de grădiniţă, înfiinţat în sectorul 3, în
spatele Colegiului

Un centru de excelenţă dedicat preşcolarilor care merg la grădiniţă, construit cu fonduri europene, a fost deschis miercuri, în sectorul 3 din Bucureşti, şi poate găzdui 32 de copii. În plus, aici urmează să fie pregătiţi babysitteri după standarde europene, care vor figura ulterior într-o bază de date, ce va fi la îndemâna părinţilor din primăvara lui 2013.

Creşă şi afterschool în Capitală pentru părinţii care merg la serviciu | sorin oprescu

Creşă şi afterschool în Capitală pentru părinţii care merg la serviciu

Părinţii care au copii până în trei ani şi vor să meargă la serviciu înainte de finalizarea concediului de creştere a celor mici îi pot înscrie, de miercuri, la o creşă de stat inaugurată marţi de Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, în sectorul 4. În total, centrul oferă 75 de locuri, dar şi un afterschool şi o cantină pentru copiii care au nevoie de o masă caldă.

Ziarele strigau că ar fi o numire controversată. Dar nimic din conţinutul articolelor nu reda vreo informaţie în sprijinul titlului. Despre ce controversă era vorba? Dimpotrivă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, emite un comunicat în care ne explică limpede că „a îndeplinit condiţiile legale privind ocuparea acestui post“. Care este problema?

acum 2 ani · comentarii (7)

Toată lumea vorbeşte în ultima vreme despre educaţie, iar părinţii cu posibilităţi şi educaţie pot chiar să ia măsuri pentru viitorul copiilor lor. Ca fapt divers, Şcoala Americană din Bucureşti tocmai ce a anunţat finalizarea – la finalul verii următoare – a unui centru educaţional inovator ce ar urma să găzduiască 190 de copii. Valoarea investiţiei? 6.5 milioane de euro.

acum 3 ani · comentarii (10)

Recunosc că în ultima vreme nu prea mai înţeleg modul în care se fac politici educaţionale în România. În ultima perioadă, Guvernul şi Parlamentul par a se întrece într-un concurs cu tema cine promovează mai multe măsuri despre care se spune că ar avea impact în domeniul educaţiei, dar care nu au nicio legătură cu domeniul.

acum 3 ani · comentarii (16)

În 2006, Al Gore a publicat o carte care a redefinit percepţia colectivă privind pericolul catastrofal al încălzirii globale. „An Inconvenient Truth“ („Un adevăr incomod“) a devenit epitom pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, fără ocoliş şi fără echivoc. La noi, discuţia despre planurile-cadru duce fix într-o ţintă falsă. Adevărul incomod la care mă refer vizează corecţiile legislative necesare pentru recadrarea conversaţiei curriculare.

acum 4 ani · comentarii (3)

Într-o şcoală ca afară, profesorii sunt modele pentru elevii lor, iar atunci când greşesc au puterea să recunoască, să-şi asume şi să ofere scuze! Într-o şcoală ca afară copiii învaţă să fie cetăţeni responsabili, să gândească critic, să pună întrebări şi să se îndoiască de răspunsurile pe care le primesc de la profesorii lor!

acum 4 ani · comentarii (9)

Săptămâna trecută am depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de chemare în judecată a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru clarificarea statutului juridic neclar al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), în încercarea de a resuscita reprezentarea din mediul preuniversitar.

acum 5 ani · comentarii (12)

Cred că sunteţi de acord cu mine – cu cât vorbim mai multe limbi străine, cu atât mai multe uşi se deschid spre lumea din jurul nostru. Ne dorim cele mai bune oportunităţi şi pentru copiii noştri, iar o limbă straină vorbită cursiv le-ar putea facilita calea spre studii de calitate şi job-uri bine plătitie oriunde în lume.

acum 5 ani · comentarii (7)

În fiecare an ritualul se repetă. Spre deosebire de noi, francezii încep şcoala exact în prima zi de toamnă, o zi de mare dramă naţională în care vânzările la şerveţele cresc vertiginos. Cel puţin asta am văzut eu însoţind ghiocelul familiei în prima zi de grădiniţă, ocazie cu care credeam că voi da nas în nas cu veselia unui nou început de an şcolar. Fie el doar cu miros de plastilină.

acum 5 ani · comentarii (36)
Postari Recente