Adeverinţa de salariat nu este o condiţie pentru înscrierea copiilor la grădiniţă

Adeverinţa de salariat nu este o condiţie pentru înscrierea copiilor la grădiniţă

Mai mulţi părinţi au avut probleme la înscrierea copiilor la grădiniţă, după ce le-au fost refuzate cererile în lipsa unei adeverinţe de salariat. Oficialii, în frunte cu ministrul Educaţiei, susţin însă că toţi copiii trebuie înscrişi fără astfel de condiţii preliminare, iar inspectorii din Bucureşti spun că documentul este necesar abia după înscriere, pentru stabilirea tarifului plătit lunar.

Înscrieri la grădiniţele din Capitală pe modelul admiterii la liceu. Cererile, depuse începând din 28 aprilie

Înscrieri la grădiniţele din Capitală pe modelul admiterii la liceu. Cererile, depuse începând din 28 aprilie

Părinţii din Bucureşti care vor să-şi înscrie copiii la grădiniţă pentru prima dată pot depune cererile în perioada 28 aprilie - 30 mai, în prima etapă, potrivit noului calendar al inspectoratului şcolar. Procesul a fost amânat cu câteva zile faţă de cel iniţial, după ce oficialii au introdus un sistem electronic de înscriere, în care părinţii completează o singură cerere în care trec trei grădiniţe dorite.

Înscrierile la grădiniţă pentru cei mici, din 23 aprilie. Reînscrierile, până pe 17 aprilie. 40.000 de locuri în Capitală

Înscrierile la grădiniţă pentru cei mici, din 23 aprilie. Reînscrierile, până pe 17 aprilie. 40.000 de locuri în Capitală

Copiii care sunt deja cuprinşi în sistemul de educaţie pot fi reînscrişi la grădiniţă în prima etapă, între 31 martie şi 17 aprilie 2014, iar a doua etapă, care va începe în 23 aprilie, este destinată înscrierii copiilor nou veniţi, potrivit calendarului anunţat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Oficialii au anunţat deja că sunt disponibile 40.000 de locuri anul viitor.

VIDEO Adevărul Live: Generaţia „Piticot“ se pregăteşte pentru viaţa de apoi. Psihologul Mihai Copăceanu: „Morala creştină se poate învăţa în afara şcolii”

VIDEO Adevărul Live: Generaţia „Piticot“ se pregăteşte pentru viaţa de apoi. Psihologul Mihai Copăceanu: „Morala creştină se poate învăţa în afara şcolii”

Copiii care învaţă la grădiniţele de stat din România participă, pe lângă orele de „colorat în contur“ şi la lecţii de religie, unde învaţă să spună rugăciuni, dar şi ce-i aşteaptă dacă exagerează cu „prostioarele“. Am vorbit despre utilitatea religiei la grădiniţă, la Adevărul Live, cu Gheorghe Dogaru, inspector şcolar pentru disciplina religie, Mihai Copăceanu, psiholog, şi Daniel Bîlbă, absolvent de Teologie şi Filosofie.

Ziarele strigau că ar fi o numire controversată. Dar nimic din conţinutul articolelor nu reda vreo informaţie în sprijinul titlului. Despre ce controversă era vorba? Dimpotrivă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, emite un comunicat în care ne explică limpede că „a îndeplinit condiţiile legale privind ocuparea acestui post“. Care este problema?

acum 2 ani · comentarii (7)

Toată lumea vorbeşte în ultima vreme despre educaţie, iar părinţii cu posibilităţi şi educaţie pot chiar să ia măsuri pentru viitorul copiilor lor. Ca fapt divers, Şcoala Americană din Bucureşti tocmai ce a anunţat finalizarea – la finalul verii următoare – a unui centru educaţional inovator ce ar urma să găzduiască 190 de copii. Valoarea investiţiei? 6.5 milioane de euro.

acum 2 ani · comentarii (10)

Recunosc că în ultima vreme nu prea mai înţeleg modul în care se fac politici educaţionale în România. În ultima perioadă, Guvernul şi Parlamentul par a se întrece într-un concurs cu tema cine promovează mai multe măsuri despre care se spune că ar avea impact în domeniul educaţiei, dar care nu au nicio legătură cu domeniul.

acum 2 ani · comentarii (16)

În 2006, Al Gore a publicat o carte care a redefinit percepţia colectivă privind pericolul catastrofal al încălzirii globale. „An Inconvenient Truth“ („Un adevăr incomod“) a devenit epitom pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, fără ocoliş şi fără echivoc. La noi, discuţia despre planurile-cadru duce fix într-o ţintă falsă. Adevărul incomod la care mă refer vizează corecţiile legislative necesare pentru recadrarea conversaţiei curriculare.

acum 3 ani · comentarii (3)

Într-o şcoală ca afară, profesorii sunt modele pentru elevii lor, iar atunci când greşesc au puterea să recunoască, să-şi asume şi să ofere scuze! Într-o şcoală ca afară copiii învaţă să fie cetăţeni responsabili, să gândească critic, să pună întrebări şi să se îndoiască de răspunsurile pe care le primesc de la profesorii lor!

acum 3 ani · comentarii (9)

Săptămâna trecută am depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de chemare în judecată a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru clarificarea statutului juridic neclar al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), în încercarea de a resuscita reprezentarea din mediul preuniversitar.

acum 4 ani · comentarii (12)

Cred că sunteţi de acord cu mine – cu cât vorbim mai multe limbi străine, cu atât mai multe uşi se deschid spre lumea din jurul nostru. Ne dorim cele mai bune oportunităţi şi pentru copiii noştri, iar o limbă straină vorbită cursiv le-ar putea facilita calea spre studii de calitate şi job-uri bine plătitie oriunde în lume.

acum 4 ani · comentarii (7)

În fiecare an ritualul se repetă. Spre deosebire de noi, francezii încep şcoala exact în prima zi de toamnă, o zi de mare dramă naţională în care vânzările la şerveţele cresc vertiginos. Cel puţin asta am văzut eu însoţind ghiocelul familiei în prima zi de grădiniţă, ocazie cu care credeam că voi da nas în nas cu veselia unui nou început de an şcolar. Fie el doar cu miros de plastilină.

acum 5 ani · comentarii (36)