Oprescu: „Plănuim să demarăm un program de reabilitare pentru 60 de grădiniţe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 40-60 de grădiniţe ar putea fi reabilitate printr-un nou program BEI      FOTO: Arhiva Adevărul
Circa 40-60 de grădiniţe ar putea fi reabilitate printr-un nou program BEI      FOTO: Arhiva Adevărul

Primăria Generală a Capitalei are în plan un nou proiect BEI (Banca Europeană de Investiţii) de reabilitare a unităţilor de învăţământ, de data aceasta fiind vorba despre circa 40-60 de grădiniţe, potrivit primarului Sorin Oprescu.

După ce se va termina proiectul BEI prin care se reabilitează 100 de şcoli din Bucureşti, cel mai probabil la sfârşitul anului acesta, Primăria Capitalei plănuieşte un nou program asemănător, dar pentru grădiniţe.

"Încercăm ca până la sfârşitul acestui an să terminăm reabilitarea celor 100 de şcoli din proiectul BEI, nu au mai rămas foarte multe. După ce se va încheia programul acela, vom demara un alt proiect de reabilitare a circa 40-60 de grădiniţe finanţat tot cu un credit BEI", a anunţat, luni, Oprescu, la o conferinţă de presă de la Liceul Teoretic „Alexandru Iona Cuza“ cu ocazia lansării programului „Şcoala părinţilor“.

Programul BEI datează din 2003, iar în septembrie 2012, 78 din cele 100 de şcoli erau deja reabilitate. Programul include 64 de şcoli generale, 15 licee, 19 şcoli speciale şi patru grădiniţe.

Tot în cadrul programului, au fost amenajate circa 17 săli vechi de sport, construite în anii '50. De asemenea, prin proiectul BEI se construiesc alte nouă săli, cinci dintre acestea aflându-se deja în construcţie, potrivit declaraţiilor primarului Capitalei. În total, 26 de săli de sport sunt amenajate prin proiectul BEI. 

Lucrările constau în special în consolidări, refacerea acoperişurilor, termoizolaţii interne şi externe, instalaţii de avertizare incendiu şi sisteme de supraveghere video în interiorul şi în afara şcolilor.

Costul total al programului se ridică 239,2 milioane euro, din care 112 milioane sunt contribuţia Băncii Europene de Investiţii, iar restul banilor vin de la bugetul local.

În Capitală sunt, în total, 425 de instituţii de învăţământ în care învaţă 227.000 de elevi, dintre care 40.000 sunt preşcolari.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite