Conferinţă despre educaţia timpurie, joi şi vineri la Bucureşti, cu experţi internaţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Acorns, care are o grădiniţă unde copiii învaţă după curricula britanică, organizează joi şi vineri, la Bucureşti, la centrul Omnis Berceni, o conferinţă despre educaţia timpurie unde vor vorbi experţi din străinătate şi din România.

Conferinţa începe la 8:30 joi dimineaţa, iar de 9:00 va vorbi expertul în educaţie Michelle Peter. Ea va explica impactul mediului în dezvoltarea limbajului în primii ani de viaţă şi va vorbi despre diferenţele individuale în procesarea informaţiei şi despre diferenţele individale în modul în care învaţă copiii. La ora 11:00, expertul în educaţie Cathy Hamer va vorbi despre cele patru modalităţi ale dezvoltării limbajului: cărţile, rolul materialelor tipărite, limbajul oral şi scrisul de la vârste fragede. De asemenea, ea va mai vorbi şi despre importanţa mediului de acasă pentru procesul de învăţare al copilului mic. În continuare, ea va mai vorbi şi despre dezvoltarea lecturii pentru copil. Vineri, expertul Gil Osmond va ţine o serie de sesiuni de lucru pentru dezvoltarea de abilităţi de comunicare şi experul Valentina Secară va arăta metodele şi strategiile folosite cu succes la Acorns.

"Primele 18 luni ale vieţii reprezintă o perioadă extrem de importantă în viaţa oricărui copil. Specialiştii arată că de modul în care se comunică cu el în tot acest timp depinde modul în care acesta va relaţiona în viaţa sa de adult. Aşadar, rolul primilor educatori din viaţa copilului, fie că vorbim de părinţi sau de cadre specializate, este unul esenţial. Iar modul în care aceştia vor realiza interacţiunea şi comunicarea în primii 2 ani de viaţă au un impact definitoriu în devenirea ulterioară a copilului", a declarat Valentina Secară, preşedinta Fundaţiei Acorns.

Cine sunt experţii

Dr Cathy Hamer este consultant în politica de cercetare şi practică şi pshiholog specializat pe teme educaţionale şi de sănătate. Hamer este de formaţie educator, psiholog specializat pe teme educaţionale şi de sănătate. Ea este asociată a Biroului Naţional pentru Copii din Marea Britanie - National Children’s Bureau, UK şi lucrează, de asemenea, pentru Centrul de Excelenţă în Rezultate - Centre for Excellence in Outcomes. Cathy desfăşoară o gamă variată de programe pentru Unitatea de Educaţie Timpurie, care includ ascultarea copiilor mici, PEAL (primii ani de învăţare ai părinţilor) şi REAL, precum şi colaborea cu autorităţile locale în scopul promovării integrării şi a celor mai bune practici în domeniul serviciilor educaţiei timpurii. Cathy are un interes deosebit în lucrul cu familiile copiilor cu dizabilităţi şi a celor cu nevoi speciale.

Michelle Peter a fost dintotdeauna fascinată de felul în care copiii gestionează activitatea dificilă de învăţare a limbajului, în special a factorilor importanţi în dezvoltarea limbajului în primii ani de viaţă ai bebeluşului. Şi-a luat doctoratul în gramatică, cu accent deosebit pe felul în care experienţa copiilor cu verbele influenţează limbaju, precum şi modul în care diferenţele individuale pot afecta dezvoltarea limbajului – deoarece aceşti factori pot influenţa nivelul de educaţie şi viitorul succesului academic. În prezent lucrează ca asistent în cercetare în Proiectul Limbajul la 0-5 ani – cel mai mare studiu longitudinal al dezvoltării limbajului la copii, făcut în Marea Britanie.

Gill Osmond este învăţătoare de şcoală primară, specializată în predarea cititului şi a dezvoltării limbajului. Deasemenea, lucrează ca şi consilier pentru susţinerea părinţilor, lucrând îndeaproape cu creşe, grădiniţe şi părinţi, cu scopul de a sprijini dezvoltarea comunicării copiilor. Ea conduce în mod frecvent sesiuni cu copiii mici, folosind poveşti, cântece şi activităţi de relaţionare pentru a stimula comunicarea. Gill este de asemenea pasionată de lucrul cu copiii şi este fascinată de modul în care aceştia îşi dezvoltă abilităţile de comunicare.

Valentina Secară este preşedinte Fundaţia Acorns, de formaţie învăţator-educator în sistemul românesc, a înfiinţat în urmă cu 10 ani grădiniţa Acorns British Style Nursery, căreia în timp i s-au adăugat creşa Baby Acorns şi centrul de training pentru Educatori, Acorns Training Centre. A organizat primul seminar de educaţie timpurie pentru personalul educaţional din România, “Bebeluşul tău e mai inteligent decât îţi imaginezi” în 2011, la care au luat parte traineri din România, Irlanda de Nord, Anglia, SUA, pentru 60 de educatori, asistenţi medicali din sistemul de stat şi privat.

Agenda Conferinta de Educatie Timpurie v1

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite