Centru de excelenţă pentru copiii de grădiniţă, înfiinţat în sectorul 3, în spatele Colegiului "Anghel Saligny"

Centru de excelenţă pentru copiii de grădiniţă, înfiinţat în sectorul 3, în
spatele Colegiului

Centrul de excelenţă ”Prâslea”, din sectorul 3, poate găzdui 32 de copii cu vârste între 3-6 ani            FOTO: Adevărul

Un centru de excelenţă dedicat preşcolarilor care merg la grădiniţă, construit cu fonduri europene, a fost deschis miercuri, în sectorul 3 din Bucureşti, şi poate găzdui 32 de copii. În plus, aici urmează să fie pregătiţi babysitteri după standarde europene, care vor figura ulterior într-o bază de date, ce va fi la îndemâna părinţilor din primăvara lui 2013.

Părinţii pot deja să-şi înscrie copiii la Centrul de excelenţă ”Prâslea”, inaugurat miercuri, 28 noiembrie, de viceprimarul sectorului 3 din Bucureşti, Cristian Tudorache, construit în cadrul proiectului european "Echilibru - o nouă abordarea vieţii familiale cu cea profesională". 

Instituţia, aflată în spatele Colegiului Tehnic "Anghel Saligny", are 32 de locuri disponibile pentru copiii între 3-6 ani din sectorul 3.

Proiectul vizează şi pregătirea profesională prin cursuri de specialitate a celor care vor fi babysitteri, o alternativă la grădiniţele şi creşele de stat sau private. 

Cursuri de babysitter, din ianuarie

Cursurile de babysitter vor începe în luna ianuarie, iar la ele pot participa persoanele care sunt deja înregistrate la direcţiile de asistenţă socială din sectoarele 3 şi 6 din Bucureşti, cât şi la cea din Braşov, zonele unde proiectul european este implementat.

La sfârşitul cursurilor, care vor consta în 100 de ore de teorie plus practică, babysitterii vor primi acreditare de la Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA) şi vor apărea într-o bază de date în care vor figura toţi cei care au frecventat şi finalizat cursurile vizate de proiect. 

Baza de date cu babysiterrii şcoliţi din bani europeni va deveni publică, cel mai probabil, începând cu luna martie 2013.

Viceprimarul Cristian Tudorache a spus, în cadrul conferinţei de inaugurare a Centrului ”Prâslea”, că fără astfel de proiecte, primăriile nu au bani să subvenţioneze acest gen de iniţiative.

"Avem nevoie de astfel de proiecte fiindcă de multe ori bugetul local este insuficient pentru a asigura un învăţământ de calitate la preşcolari", a explicat viceprimarul.

Deficit de grădiniţe în toată ţara

"Nevoia de grădiniţe este foarte mare în toată ţara. Avem nevoie de spaţii de învăţământ moderne, de cadre didactice calificate", a admis şi Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, deficitul la nivel naţional pe acest segment de servicii sociale.

”Se discută foarte mult trecerea clasei 0 la învăţământul primar, lucru care a bulversat sistemul de învăţământ, însă eu nu pot face afirmaţii legate de ce se va întâmpla cu aceasta”, a mai spus oficialul.

Creşe şi centre de excelenţă în ţară

Prin proiectul "Echilibru - o nouă abordarea vieţii familiale cu cea profesională" s-au mai construit alte două creşe pentru copii cu vârste cuprinse între 0-4 ani.

Este vorba despre Centrul Social multifuncţional "Neghiniţă" (Creşa 13), care a fost deschis în luna octombrie în sectorul 6 din Bucureşti şi are 145 de locuri pentru copii, şi de Centrul de Excelenţă din Braşov, inaugurat în luna martie, care are 80 de locuri.

Proiectul "Echilibru - o nouă abordarea vieţii familiale cu cea profesională" este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: