Aproape 76 de mii de cereri de înscriere în clasa pregătitoare în perioada 4-8 martie

Aproape 76 de mii de cereri de înscriere în clasa pregătitoare în perioada 4-8 martie

FOTO Adevărul

75.882 de cereri au fost depuse în prima săptămână a calendarului de înscriere în învăţământul primar (prima etapă) pentru anul şcolar 2019 - 2020.

Conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), în prima săptămână (4 - 8 martie 2019), din prima etapă (4 - 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, au fost introduse 75.882 de cereri în baza de date.

„Dintre acestea, 68.252 de cereri (89,9%) vizează copii cu vârsta de şase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 7.630 de cereri (10,1%), copii cu vârsta de şase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv)”, se arată în comunicatul de presă. 

Părinţii, tutorii legal instituiţi şi reprezentanţii legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, în perioadele stabilite de minister. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 08:00 - 18:00.

Vineri, 29 martie, vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/ Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, listele copiilor înscrişi după prima etapă şi numărul locurilor rămase libere.

A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile. 

Listele finale vor fi afişate în data de 11 aprilie. Între 12 şi 19 aprilie, inspectoratele şcolare vor centraliza şi soluţiona cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ. 

De asemenea, va fi soluţionată orice altă situaţie privind înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările