Înscrierile la grădiniţă pentru cei mici, din 23 aprilie. Reînscrierile, până pe 17 aprilie. 40.000 de locuri în Capitală

Înscrierile la grădiniţă pentru cei mici, din 23 aprilie. Reînscrierile, până pe 17 aprilie. 40.000 de locuri în Capitală

În Bucureşti, vor fi acceptaţi şi copiii mai mici de trei ani

Copiii care sunt deja cuprinşi în sistemul de educaţie pot fi reînscrişi la grădiniţă în prima etapă, între 31 martie şi 17 aprilie 2014, iar a doua etapă, care va începe în 23 aprilie, este destinată înscrierii copiilor nou veniţi, potrivit calendarului anunţat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Oficialii au anunţat deja că sunt disponibile 40.000 de locuri anul viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ISMB, în prima etapă, între 31 martie şi 17 aprilie, vor fi reînscrişi în grădiniţe copiii care frecventează o unitate de învăţământ preşcolar. În 18 aprilie va fi afişată lista lista locurilor libere.

Din 23 aprilie şi până în 30 mai va fi o primă etapă de înscriere pentru copiii nou veniţi în sistemul de învăţământ. Apoi, în 3 iunie, vor fi afişate locurile libere.

A doua etapă de înscriere pentru copiii nou veniţi va fi organizată între 4 iunie şi 4 iulie, iar în 8 iulie vor fi afişate locurile rămase libere.

ISMB precizează că înscrierile copiilor nou veniţi în sistem vor putea continua şi după data de 8 iulie, în limita locurilor rămase libere.

Listele afişate vizibil în grădiniţe

Pentru asigurarea transparenţei procesuri de reînscriere sau înscriere, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa, la vedere, informaţii privind capacitatea unităţilor de învăţământ preşcolar, numărul de copii aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul 2014-2015 pe grupe (mică, mijlocie, mare), criteriile generale stabilite de consiliul de administraţie pentru înscrierea copiilor, documentele care dovedesc îndeplinirea acestor criterii şi numărul de copii înscrişi şi reînscrişi zilnic, mai informează sursa citată.

ISMB anunţă de asemenea că va monitoriza permanent înscrierea şi reînscrierea copiilor.

În anul şcolar viitor 2014-2015 se vor organiza peste 1.560 de grupe în grădiniţele din Capitală, ceea ce înseamnă că vor fi locuri asigurate pentru aproximativ 40.000 de copii, susţin oficialii, care anunţă că vor fi acceptaţi la grădiniţă copii începând de la vârsta de doi ani şi jumătate.

„Estimăm că sunt 25.000 de copii ce pot fi reînscrişi. Totodată, fac precizarea că vom coborî vârsta de reînscriere spre 2,5 ani, din cauza lipsei creşelor. Părinţii cu copii sub trei ani ne-au cerut să înscriem copiii în grădiniţe, întrucât nu au cu cine să-i lase", a spus Constantin Trăistaru, şeful ISMB.


Pe aceeaşi temă:

Peste 40.000 de locuri asigurate în grădiniţele din Capitală anul viitor. Vor fi acceptaţi şi copiii mai mici de 3 ani

Numărul locurilor din creşe a scăzut de cinci ori în ultimii 20 de ani

 

Statul acordă o atenţie sporită părinţilor, prin monitorizare şi sprijin, în noua Strategie naţională pentru copil

citeste totul despre: