Anisie: La etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru BAC, probele se recunosc, dacă cumva elevul a participat la una dintre ele

Anisie: La etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru BAC, probele se recunosc, dacă cumva elevul a participat la una dintre ele

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că elevii care din motive medicale vor participa la etapa specială a examenelor finale - Evaluare Naţională sau Bacalaureat - şi care au susţinut una dintre probe în prima etapă nu vor susţine din nou acea probă. Ea a arătat că absolvenţii de clasa a VII-a nu vor fi prejudiciaţi în ceea ce priveşte admiterea la liceu, aceasta având loc după încheierea etapei speciale a Evaluării Naţionale.

Când şi cum încep înscrierile la grădiniţă

Când şi cum încep înscrierile la grădiniţă

Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul înscrierilor şi al reînscrierilor la grădiniţă pentru anul şcolar viitor. Astfel, reînscrierile vor avea loc în perioada 25 mai – 5 iunie, în timp ce înscrierile se vor face în două etape: prima etapă, între 8 iunie şi 3 iulie, şi a doua etapă, în perioada 20 iulie - 10 august. Cazurile rămase nerezolvate vor fi clarificate între 11 şi 31 august.

O fetiţă poreclită „Grasa”, personaj principal într-un caiet de lucru pentru materia Dezvoltare personală, la clasa pregătitoare

O fetiţă poreclită „Grasa”, personaj principal într-un caiet de lucru pentru materia Dezvoltare personală, la clasa pregătitoare

Micuţii din clasa pregătitoare învaţă despre problemele de greutate ale unei fetiţe şi despre felul în care aceasta este agresată de colegii săi, ea fiind numită „Grasa”. Caietul de lucru este pentru materia Dezvoltare personală şi, potrivit datelor de pe site-ul editurii Ars Libri, este avizat de Ministerul Educaţiei. Câţiva părinţi s-au arătat revoltaţi de conţinutul povestirii şi despre folosirea apelativului „Grasa”.

Ziarele strigau că ar fi o numire controversată. Dar nimic din conţinutul articolelor nu reda vreo informaţie în sprijinul titlului. Despre ce controversă era vorba? Dimpotrivă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, emite un comunicat în care ne explică limpede că „a îndeplinit condiţiile legale privind ocuparea acestui post“. Care este problema?

acum 3 ani · comentarii (7)

Toată lumea vorbeşte în ultima vreme despre educaţie, iar părinţii cu posibilităţi şi educaţie pot chiar să ia măsuri pentru viitorul copiilor lor. Ca fapt divers, Şcoala Americană din Bucureşti tocmai ce a anunţat finalizarea – la finalul verii următoare – a unui centru educaţional inovator ce ar urma să găzduiască 190 de copii. Valoarea investiţiei? 6.5 milioane de euro.

acum 4 ani · comentarii (10)

Recunosc că în ultima vreme nu prea mai înţeleg modul în care se fac politici educaţionale în România. În ultima perioadă, Guvernul şi Parlamentul par a se întrece într-un concurs cu tema cine promovează mai multe măsuri despre care se spune că ar avea impact în domeniul educaţiei, dar care nu au nicio legătură cu domeniul.

acum 4 ani · comentarii (16)

În 2006, Al Gore a publicat o carte care a redefinit percepţia colectivă privind pericolul catastrofal al încălzirii globale. „An Inconvenient Truth“ („Un adevăr incomod“) a devenit epitom pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, fără ocoliş şi fără echivoc. La noi, discuţia despre planurile-cadru duce fix într-o ţintă falsă. Adevărul incomod la care mă refer vizează corecţiile legislative necesare pentru recadrarea conversaţiei curriculare.

acum 5 ani · comentarii (3)

Într-o şcoală ca afară, profesorii sunt modele pentru elevii lor, iar atunci când greşesc au puterea să recunoască, să-şi asume şi să ofere scuze! Într-o şcoală ca afară copiii învaţă să fie cetăţeni responsabili, să gândească critic, să pună întrebări şi să se îndoiască de răspunsurile pe care le primesc de la profesorii lor!

acum 5 ani · comentarii (9)

Săptămâna trecută am depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de chemare în judecată a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru clarificarea statutului juridic neclar al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), în încercarea de a resuscita reprezentarea din mediul preuniversitar.

acum 5 ani · comentarii (12)

Cred că sunteţi de acord cu mine – cu cât vorbim mai multe limbi străine, cu atât mai multe uşi se deschid spre lumea din jurul nostru. Ne dorim cele mai bune oportunităţi şi pentru copiii noştri, iar o limbă straină vorbită cursiv le-ar putea facilita calea spre studii de calitate şi job-uri bine plătitie oriunde în lume.

acum 5 ani · comentarii (7)

În fiecare an ritualul se repetă. Spre deosebire de noi, francezii încep şcoala exact în prima zi de toamnă, o zi de mare dramă naţională în care vânzările la şerveţele cresc vertiginos. Cel puţin asta am văzut eu însoţind ghiocelul familiei în prima zi de grădiniţă, ocazie cu care credeam că voi da nas în nas cu veselia unui nou început de an şcolar. Fie el doar cu miros de plastilină.

acum 6 ani · comentarii (36)