O fetiţă poreclită „Grasa”, personaj principal într-un caiet de lucru pentru materia Dezvoltare personală, la clasa pregătitoare 3

Micuţii din clasa pregătitoare învaţă despre problemele de greutate ale unei fetiţe şi despre felul în care aceasta este agresată de colegii săi, ea fiind numită „Grasa”. Caietul de lucru este pentru materia Dezvoltare personală şi, potrivit datelor de pe site-ul editurii Ars Libri, este avizat de Ministerul Educaţiei. Câţiva părinţi s-au arătat revoltaţi de conţinutul povestirii şi despre folosirea apelativului „Grasa”.

O fetiţă poreclită „Grasa”, personaj principal într-un caiet de lucru pentru materia Dezvoltare personală, la clasa pregătitoare Vezi comentarii 3

Grădiniţa care îi învaţă pe copii să devină antreprenori. „Un copil fără iniţiativă, care doar pune în aplicare ce spun alţii, va fi un angajat foarte ascultător“

Grădiniţa
care îi învaţă pe copii să devină antreprenori. „Un copil fără iniţiativă, care doar pune în aplicare ce spun alţii, va fi un angajat foarte ascultător“

Pădure, flori, fructe, legume, râu, peşteră, cascadă, dealuri, căsuţă în pământ, căsuţă în copac, zonă cu animale domestice – toate acestea alcătuiesc curtea unei grădiniţe din pădurea Băneasa care se concentrează cel mai mult pe acest obiectiv: să le dezvolte copiilor abilităţile practice, inteligenţa emoţională, logica şi latura reală, toate – calităţi generale ale oamenilor de succes.

Alba-neagra cu analfabetismul funcţional: Ministerul Educaţiei nu-l mai recunoaşte, deşi prima definiţie a acestuia a apărut în 1978

Alba-neagra cu analfabetismul funcţional: Ministerul Educaţiei nu-l mai recunoaşte, deşi prima definiţie a acestuia a apărut în 1978

Brusc, Ministerul Educaţiei nu mai recunoaşte analfabetismul funcţional. „Nu există o definiţie, un indicator sau o valoare asociate la nivel internaţional a noţiunii de analfabetism funcţional”, susţin oficiali ai ministerului. Asta la doar câteva zile de la declaraţia ministrului Ecaterina Andronescu, care spunea că „avem 40% analfabetism funcţional” şi la 41 de ani de la momentul în care UNESCO îi dădea o definiţie.

Ziarele strigau că ar fi o numire controversată. Dar nimic din conţinutul articolelor nu reda vreo informaţie în sprijinul titlului. Despre ce controversă era vorba? Dimpotrivă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, emite un comunicat în care ne explică limpede că „a îndeplinit condiţiile legale privind ocuparea acestui post“. Care este problema?

acum 2 ani · comentarii (7)

Toată lumea vorbeşte în ultima vreme despre educaţie, iar părinţii cu posibilităţi şi educaţie pot chiar să ia măsuri pentru viitorul copiilor lor. Ca fapt divers, Şcoala Americană din Bucureşti tocmai ce a anunţat finalizarea – la finalul verii următoare – a unui centru educaţional inovator ce ar urma să găzduiască 190 de copii. Valoarea investiţiei? 6.5 milioane de euro.

acum 3 ani · comentarii (10)

Recunosc că în ultima vreme nu prea mai înţeleg modul în care se fac politici educaţionale în România. În ultima perioadă, Guvernul şi Parlamentul par a se întrece într-un concurs cu tema cine promovează mai multe măsuri despre care se spune că ar avea impact în domeniul educaţiei, dar care nu au nicio legătură cu domeniul.

acum 3 ani · comentarii (16)

În 2006, Al Gore a publicat o carte care a redefinit percepţia colectivă privind pericolul catastrofal al încălzirii globale. „An Inconvenient Truth“ („Un adevăr incomod“) a devenit epitom pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, fără ocoliş şi fără echivoc. La noi, discuţia despre planurile-cadru duce fix într-o ţintă falsă. Adevărul incomod la care mă refer vizează corecţiile legislative necesare pentru recadrarea conversaţiei curriculare.

acum 4 ani · comentarii (3)

Într-o şcoală ca afară, profesorii sunt modele pentru elevii lor, iar atunci când greşesc au puterea să recunoască, să-şi asume şi să ofere scuze! Într-o şcoală ca afară copiii învaţă să fie cetăţeni responsabili, să gândească critic, să pună întrebări şi să se îndoiască de răspunsurile pe care le primesc de la profesorii lor!

acum 4 ani · comentarii (9)

Săptămâna trecută am depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de chemare în judecată a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru clarificarea statutului juridic neclar al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), în încercarea de a resuscita reprezentarea din mediul preuniversitar.

acum 5 ani · comentarii (12)

Cred că sunteţi de acord cu mine – cu cât vorbim mai multe limbi străine, cu atât mai multe uşi se deschid spre lumea din jurul nostru. Ne dorim cele mai bune oportunităţi şi pentru copiii noştri, iar o limbă straină vorbită cursiv le-ar putea facilita calea spre studii de calitate şi job-uri bine plătitie oriunde în lume.

acum 5 ani · comentarii (7)

În fiecare an ritualul se repetă. Spre deosebire de noi, francezii încep şcoala exact în prima zi de toamnă, o zi de mare dramă naţională în care vânzările la şerveţele cresc vertiginos. Cel puţin asta am văzut eu însoţind ghiocelul familiei în prima zi de grădiniţă, ocazie cu care credeam că voi da nas în nas cu veselia unui nou început de an şcolar. Fie el doar cu miros de plastilină.

acum 5 ani · comentarii (36)
Postari Recente