Facebook îi ajută pe boboci să se integreze | facebook

Facebook îi ajută pe boboci să se integreze

Profesorii de la Universitatea Leicester din Marea Britanie vor să folosească reţelele de socializare pentru a-i integra mai bine în viaţa academică pe studenţii din primul an. Universitatea britanică a făcut deja o cercetare despre fenomenul Facebook, care ar putea schimba modul în care instituţiile de învăţământ superior au grijă de studenţi.

Joburi part-time pentru studenţi

Joburi part-time pentru studenţi

Personal servicii. Restaurantul “Avangarde” din staţiunea Neptun-Olimp caută bucătar cu experienţă de minimum 3 ani, ospătar, barman, ajutor de bucătar şi spălător vase. Se oferă salariu motivant corelat cu performanţele obţinute, masă şi cazare. Puteţi trimite CV-ul pe www.bestjobs.ro.

Pictoriţele de liceu care au uimit Estul

Pictoriţele de liceu care au uimit Estul

Patru românce au câştigat în faţa rușilor și a chinezilor Marele Premiu de pictură la o tabără internaţională de creaţie. Fetele de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza“ din Capitală au obţinut cea mai importantă distincţie la Festivalul „Micul Montmartre“ din Bitola (Macedonia).

Principalele erori din cărţile de școală

Principalele erori din cărţile de școală

În cadrul unei campanii care a durat mai multe săptămâni în „Şcoală&Educaţie“, „Adevărul“ a identificat 10 „păcate“ din cărţile de şcoală. Pe lângă faptul că multe manuale sunt vechi de 15 ani, unele conţin lecţii tratate ca la facultate.

Profesorii de profesie, restanţieri la practică

Profesorii de profesie, restanţieri la practică

Viitorii manageri sunt „bombardaţi“ cu teorie în timpul facultăţii pentru că majoritatea dascălilor nu se pot lăuda cu experienţă în domeniu. Profesori care n-au făcut un studiu de piaţă predau marketing, iar cei care n-au câştigat vreo lucrare predau management de proiect.

Refugiaţi de război şcoliţi în România

Refugiaţi de război şcoliţi în România

Peste 2.000 de persoane care au fugit din ţările natale din cauza războiului, în ultimii ani, au învăţat carte în ţara noastră. Refugiaţii care s-au adăpostit la noi au fost implicaţi în programele de integrare socio-educativă ale organizaţiei „Salvaţi Copiii“. 

Oferta de toamnă: măr + lecţie de săpat

Oferta de toamnă: măr + lecţie de săpat

Programul „Fructe în școli“ îi duce pe elevi în livezi sau la grădinărit. Din toamnă, elevii de gimnaziu primesc câte un măr, potrivit unui program european de încurajare a consumului de fructe în şcoli. În schimb, copiii vor face practică în grădină.

Realizarea manualelor şcolare pentru anul şcolar 2018-2019 nu are cadru legal. Dacă transformarea Editurii Didactice şi Pedagogice în unic furnizor de manuale a fost, să zicem, reglementată, celelalte acţiuni derulate în vederea asigurării manualelor şcolare nu au cadrul legal.

luna trecuta · comentarii (8)

Se încheie procesul de trecere de la clasa a VIII-a la clasa a IX-a, prilej de bilanţ pentru evoluţia elevilor din gimnaziu. Cifrele nu sunt deloc bune, cum voi arăta în continuare. Este încă o ocazie de a evalua starea învăţământului românesc după 29 de ani de reformă eşuată. N-o spun eu, o spunea Liviu Dragnea la recentul Congres al PSD:

luna trecuta · comentarii (5)

Nu este primul an în care constatăm acest adevăr evident.  Fără ca la nivelul conducerii ţării să se ia vreo măsură. În loc de analize, radiografii ale situaţiei ilustrate de aceste examene, realizate de experţi independenţi, clasa politică se luptă cu justiţia, pentru „dreptul“ de a fura nestingherită. În rest, nu contează. Învăţământul se degradează de la un an la celălalt, fără ca vreo instituţie a statului să se sesizeze.

acum 2 luni · comentarii (11)

Educaţia în România ultimilor 30 de ani a fost constant o „prioritate naţională”. Am auzit recent la susţinerea tezei de doctorat a lui Alin Savu[1] că au fost făcute peste 100 de modificări la Legea educaţiei din 1990 şi până în prezent cu scopul îmbunătăţirii calităţii educaţiei, însă fără prea mari rezultate.

acum 2 luni · comentarii (7)

Schimbările într-un domeniu atât de complex precum educaţia nu se petrec nici de azi pe mîine şi nici într-o singură generaţie. Finalul dezastruos al bacalaureatului din acest an reprezintă finalul unui segment de dreaptă al cărui început se ascunde cu mult mai în trecut. Căderea învăţământului şi educaţiei în general începe abrupt după 1948.

acum 2 luni · comentarii (2)

Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Naţională (EN), prilej pentru un prim bilanţ al situaţiei din învăţământ. Ca de obicei, Ministerul Educaţiei îşi fură singur căciula, se preface că nu ştie câţi elevi au fost înscrişi în clasa a VIII-a şi nu se întreabă de ce sunt aşa de mulţi cei care nu au venit la examenul de Evaluare Naţională. Răspunsul e simplu. Ştiau că nu-l promovează.

acum 2 luni · comentarii (27)

Anul acesta trebuia să celebrăm Centenarul cu un an şcolar 2018/2019 într-un sistem de educaţie rupt total de amintirile comuniste, responsabil de fiecare tânăr care ar fi ştiut, la final, cine este. Şi care ar fi avut un viitor determinat de examenul de bacalaureat teoretic (deci universitate) sau profesional (deci o meserie bine ştiută şi apoi ştiinţe aplicate).

acum 2 luni · comentarii (0)

Pe vremuri, bunicile aveau rolul de a transmite religia copiilor. Chiar dacă foştii copii, actualii adulţi, nu mai cred (aşa mult) în religie, probabil când se vor apropia de momentul morţii, vor începe să-şi readucă aminte de învăţăturile din copilărie şi vor deveni mai religioşi, ca o protecţie naturală la stresul anticipării trecerii în nefiinţă. Acest lucru nu se va mai întâmpla aşa des în cazul copiilor de azi.

acum 3 luni · comentarii (73)

A apărut broşura de admitere pentru anul şcolar 2018-2019 în municipiul Bucureşti. Este foarte greu de realizat evaluări de ordin general pentru că lipsesc datele sumative. De exemplu, nu se prezintă numărul elevilor înscrişi în clasa a VIII-a, numărul total de locuri la liceu, la şcoala profesională, la învăţământul dual. Este necesară o muncă de Sisif pentru procesarea datelor.

acum 3 luni · comentarii (0)

Lista drepturilor studenţeşti ce sunt încălcate în Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cele 4 mari universităţi „persecutate politic“.

acum 3 luni · comentarii (3)

Şocul a fost să realizez că până când nu omoară-arde-pângăreşte tot de jur-împrejur, mediocritatea nu are linişte. Mărturisesc, în inocenţa mea, uimirea de a vedea împlinirea programatică a răului înzidită visceral în vieţuitorul mediocru. Frica naşte ură. Ura răscoleşte din hăuri atavismul prey-predator. Încolţită, prada (mediocritatea, adică) are un gând şi numai unul: să şteargă de pe faţa pământului ameninţarea de moarte. Meritocraţia, adică.

acum 3 luni · comentarii (5)

Deşi România este o ţară care nu mai are flotă maritimă, marinarii civili români sunt răspândiţi pe toate meridianele lumii. Educaţia profesională a acestora se bazează pe instituţiile de învăţământ existente în ţară. Vă propun un interviu cu rectorul Universităţii Maritime din Constanţa, Cornel Panait, instituţie înfiinţată în zorii libertăţii post-comuniste.

acum 3 luni · comentarii (1)

Printre modificări ale legilor justiţiei, dezincriminări şi comisii infinite de anchetă pentru tot felul de subiecte marginale, în Parlamentul României se discută şi lucruri importante. Noi ne facem datoria şi vă aducem în atenţie o problemă gravă ce ar putea fi rezolvată de către Senatul României chiar în actuala sesiune parlamentară, astfel încât viitorul an şcolar să înceapă cu perspective mult mai bune pentru fenomenul abandonului şcolar.

acum 3 luni · comentarii (0)

Nu m-aş fi oprit asupra comunicatului de presă al deputatului Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL, dacă n-aş fi avut şi eu informaţii care conduceau la aceleaşi concluzii. 50% din şcoli nu au suficienţi bani să achite către stat contribuţiile sociale reţinute, atenţie, din salariile brute ale profesorilor! Furt pe faţă! Situaţia îmbracă aspecte penale care trebuie cercetate de către organele în drept.

acum 3 luni · comentarii (28)
Postari Recente