Zeci de mii de cetăţeni străini aleg să muncească în România. Ce domenii „atacă“

Zeci de mii de cetăţeni străini aleg să muncească în România. Ce domenii „atacă“

Din totalul numarul de cetateni straini veniti cu contracte de munca din Romania 70% reprezinta persoane venite la munca. FOTO wall-street.ro

Relocati din alte tari sau veniti din dorinta de a-si deschide o afacere ori pur si simplu pentru a scapa de somajul din tarile de origine, mii de cetateni straini aleg sa munceasca in Romania. Mai exact, doar anul trecut au fost inregistrate peste 22.300 de contracte de munca, iar cifra este in crestere, dominante fiind industria textila, restaurantele si domeniul constructiilor.

Numarul salariatilor cetateni straini activi, care au muncit cu contract de munca in Romania, in anul 2013 a fost de 21.018 de persoane. Aceasta cifra este in crestere fata de anul anterior, cand in Romania au lucrat cu contract de munca 20.166 de persoane, potrivit datelor furnizate wall-street.ro de Inspectia Muncii.
Principalele tari din care provin salariatii cetateni straini sunt: Turcia, China, Italia, Ungaria, Republica Moldova, Bulgaria, Germania, Franta, Grecia si Filipine.
 
"Din totalul numarul de cetateni straini veniti cu contracte de munca din Romania 70% reprezinta persoane venite la munca, in mare masura pentru proiecte. In rest, regasim antreprenori straini care isi deschid businessuri in Romania (20%) si persoane stabilite in tara, prin casatorie sau relocare", a declarat pentru WALL-STREET.RO Corina Anghel, specialist in comunicare in cadrul firmei de resurse umane APT Group.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: