Zeci de lideri patronali au aderat la Corpul Profesioniştilor în Lobby

Zeci de lideri patronali au aderat la Corpul Profesioniştilor în Lobby

Conferinţa de prezentare a Corpului Profesioniştilor în Lobby

Marţi, 25 iunie 2013, în prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai clasei politice şi societăţii civile, a fost prezentat Corpul Profesioniştilor în Lobby din România. 383 de specialişti, reprezentanţi de patronate, sindicate, ONG-uri, camere de comerţ şi asociaţii de IMM-uri, au fost certificaţi în cadrul proiectului strategic „Partener Activ şi Implicat“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii în lobby au fost certificaţi în urma dobândirii competenţelor de reprezentare argumentată a intereselor membrilor lor, în dialogul civic şi social cu decidenţii politici.

Peste jumătate dintre cei 383 de specialişti au aderat la Corpul Profesioniştilor în Lobby, organizaţie profesională constituită în decembrie 2012 şi care are, în prezent, membri în toate regiunile de dezvoltare ale ţării.

Parlamentarii salută noua Asociaţie

Evenimentul a fost deschis de Radu Nicosevici, preşedintele Corpului Profesioniştilor în Lobby. El a ţinut să reitereze importanţa prezervării standardului profesional, pentru consolidarea practică a tehnicilor dobândite şi pentru promovarea bunelor practici de intervenţie pe lângă decizia publică a reprezentanţilor grupurilor de interese legitime.

Numeroşii parlamentari prezenţi la eveniment au salutat constituirea Corpului Profesioniştilor în Lobby şi rezultatele proiectului „Partener Activ şi Implicat“, subliniind rolul benefic şi necesitatea profesiei de lobby-ist în procesul de legiferare.

Seria regională, încheiată cu prezentarea naţională

Membrii Corpului au subliniat încă o dată că întreaga societate civilă trebuie să fie un factor important în influenţarea reală a politicilor publice, prin implicarea constantă şi consecventă în
elaborarea de studii şi analize de impact ale proiectelor de acte normative, prin formularea de opinii documentate şi implicarea în dezbateri publice.

Conferinţa desfăşurată la Bucureşti este ultima dintr-o serie de evenimente regionale derulate şi finalizate cu prezentarea la nivel naţional a Corpului Profesioniştilor în Lobby, a sucursalelor sale regionale şi a experţilor regionali membri ai Corpului, pregătiţi să intervină şi să relaţioneze profesionist cu decidenţii.

Scopul principal al Asociaţiei „Corpul Profesioniştilor în Lobby“ constă în promovarea excelenţei profesionale a specialistului în activitatea de lobby, promovarea şi aplicarea tehnicilor transparente de influenţare a deciziilor publice şi a bunelor practici de intervenţie pe lângă decizia publică.

Cine sunt liderii lobbyştilor

Membrii fondatori sunt Radu Nicosevici, preşedinte, Corina Dragomirescu, prim-vicepreşedinte,
Simona Fiţ, secretar general, şi o serie de lideri repartizaţi pe regiunile de dezvoltare ale României:
** Simona Constănceanu, vicepreşedinte, lider regional al Regiunii Vest;
** Mihaela Căciulean - lider al Regiunii Bucureşti-Ilfov;
** Maria Hudema - lider al Regiunii Nord-Est;
** Iosif Pop - lider al Regiunii Nord-Vest;
** Radu Vasile Bălănean - lider al Regiunii Centru;
** Iulian Aurel Gropoşilă - lider al Regiunii Sud-Est;
** Ion Mihai - lider al Regiunii Sud-Vest;
** Mircea Andreescu - lider al Regiunii Sud.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările