Zece sectoare lucrează în foc continuu de Sărbători

Zece sectoare lucrează în foc continuu de Sărbători

În subteran, lucrul nu se opreşte niciodată

Cea mai mare parte a angajaţilor din companiile şi instituţiile României sunt liberi în această perioadă, până la 6 ianuarie, sau cel puţin au în program datele de 24-25 decembrie şi 1-2 ianuarie ca zile nelucrătoare. Dar există şi unele sectoare în care oamenii sunt nevoiţi să lucreze în program normal, pentru a asigura în permanenţă („foc continuu“) suportul tehnic necesar economiei şi societăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În mod tradiţional, în domeniul energetic se regăsesc cele mai multe locuri de muncă în regim de foc continuu.

Este vorba despre minerii din subterane, care au obligaţia de a supraveghea permanent mersul utilajelor şi starea mediului de lucru, de ceilalţi colegi ai lor din sectorul extractiv, dar şi de personalul de mentenanţă-întreţinere a sistemului energetic.

Atât producţia (mai ales în ramurile nuclear, hidro şi termo) de energie, cât şi distribuţia acesteia presupun o supraveghere permanentă.

În continuare, serviciile sociale – în special cele de poliţie, armată, salvare, pompieri, spitaliceşti şi cele specifice situaţiilor de urgenţă – se numără printre sectoarele în care se lucrează în foc continuu.

La fel şi angajaţii din transporturile publice locale sau CFR.

Să le urăm succes şi să le mulţumim tuturor celor peste 1,2 milioane de angajaţi care lucrează în foc continuu (şi) de Sărbători!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: