World Economic Forum promovează o româncă printre şase tineri care schimbă lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Ţoiu
Oana Ţoiu

De ziua Internaţională a Tinerilor celebrată la nivel internaţional pe 13 august, World Economic Forum a publicat profilele a şase tineri care au un impact în viitorul educaţiei, a tehnologiei şi a guvernării publice, iar o tânără româncă este printre ei. Este vorba despre Oana Ţoiu, fost secretar de stat în Ministerul Muncii şi iniţiator al competiţiei Future Makers.

Oana este fondator al Social Innovation Solutions, o organizaţie care oferă consultanţă şi training în inovare socială şi trenduri de viitor, aplicate în afaceri sociale, politici publice şi educaţie antreprenorială. În România, Oana a susţinut desfăşurarea a două competiţii care încurajează şi premiază ideile inovatoare ale tinerilor – Social Impact Award şi Future Makers – ale căror rezultate vor fi făcute publice la toamnă. Doar anul acesta, alături de Global Shapers, au lucrat cu peste 1500 de tineri din 15 oraşe din ţară pentru a-i ajuta să îşi dezvolte ideile de afaceri şi cele mai bune dintre ele vor concura în toamnă pentru finanţări sau academii de pregătire în Africa de Sud şi Summitul Social Impact Award în Georgia.

„Această distincţie vine ca o recunoaştere neaşteptată, dar mă bucur că prin ea atenţia internaţională se îndreaptă spre România. Munca colegilor mei merită recunoaşterea primită însă  fără doar şi poate dincolo de mine şi de echipa mea sunt mult mai mulţi tineri în lume şi în România care construiesc cu ideile lor un viitor mai cinstit şi mai incluziv, mai ales acum când din ce în ce mai mulţi ne-am dat seama că depinde de noi. Voi face tot ce îmi stă în puteri ca lumea să afle de ei”, spune Oana. 

În 2016, Oana Ţoiu a fost Secretar de Stat în Ministerul Muncii în 2016, cu un mandat pentru politici pentru familie şi antreprenoriat social, este alumnă AIESEC şi a beneficiat de o bursă în SUA a German Marshall Fund. A fost invitată ca speaker despre viitorul Europei la conferinţe organizate de Harvard Business School şi Comisia Europeană.

Oana face cinste României printre ceilalţi şase tineri excepţionali din Statele Unite ale Americii, Africa şi Iordan.

Basima Abdulrahman este o ingineră irakiană care a fondat firma de arhitectură sustenabilă Kesk cu care planifică construirea unui oraş verde lângă Erbil. Kwiri Yang a fondat LifeGyde, o platformă online unde tinerii din California pot găsi sfaturi pentru sănătate mentală şi depresie. Abi Ramanan este co-fondatoare ImpactVision, care cu imagini digitale şi specroscopie dă informaţii despre aportul nutritiv şi cât de proaspătă e mâncarea. Doreen Kessy, din Africa, coordonează Ubongo, o platformă cu 64 milioane de utilizatori în 30 de ţări care asigură educaţie digitală pentru engleză, desen şi matematică, prin desene animate. Nafez Dakkak conduce din Londra Fundaţia Reginei Rania a Iordanului.

Lista întreagă a tinerilor care schimbă lumea, conform listei publicate de World Economic Forum, este disponibilă aici: https://www.weforum.org/agenda/2018/08/young-global-leaders-youth-day/

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite