Vulpoi, V&TM: La un control serios al Fiscului ar trebui închise 90% din restaurantele din Bucureşti

Vulpoi, V&TM: La un control serios al Fiscului ar trebui închise 90% din restaurantele din Bucureşti

Marcel Vulpoi FOTO wall-street.ro

Dacă Fiscul ar face mâine o inspecţie fiscală la toate restaurantele din Bucureşti, ar trebui să închidă în secunda doi 90% din localuri, deoarece majoritatea nu emit bonul fiscal, consideră Marcel Vulpoi, fondator şi director general al firmei de contabilitate şi consultanţă Vulpoi & Toader Management (VTM).

El crede că impozitul forfetar ce se va aplica de anul viitor în mai multe sectoare de activitate va reuşi să scoată la iveală evaziunea fiscală ce se face în aceste sectoare.
 
Dacă un patron de shaormerie va fi obligat să plătească în jur de 1.500 de euro pe an pe noul forfetar, restaurantele mari vor avea de plată sume mult mai mari, însă raportat la afacerile reale desfăşurate de aceşti agenţi economici povara fiscală este mică.
 
„Cel mai tare restaurant din Bucureşti, situat în zona zero, ar trebui să plătească circa 16.000 euro pe an impozit forfetar, ceea ce înseamnă până în 50 de euro pe zi. Două persoane nu cred că mănâncă cu aceşti bani în aceste localuri", apreciază Vulpoi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările