Vlad Voiculescu: Au votat pensii speciale şi majorări de pensii. Ne amanetează viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii şi-a exprimat frustrarea privind modul în care gestionează aleşii fondurile publice, majorând pensiile şi creând o nouă categorie de pensii speciale.

„Cum observă Ionut Stanimir, în partea noastră de Europa, s-a intors cu putere bumerangul populismului si i-a lovit fix unde îi doare. Austria, Cehia, România, Turcia...toate işi alungă liderii autoritari. Sau îi pun bine, la rece.

În condiţiile astea, ce face PSD + Tăriceanu? Păi fac ceea ce au mai făcut şi în 2007-2008: aruncă bani şi promisiuni în stânga şi în dreapta. Atunci au provocat cea mai abruptă prăbuşire economică din Europa.

Ieri şi-au votat pensii speciale pentru toţi primarii şi şefii politici locali. Astăzi au votat o lege a pensiilor care prevede creşteri exorbitante chiar înainte de alegeri pentru a lua ochii oamenilor, dublarea cheltuielilor cu pensiile în mai puţin de trei ani de acum încolo... amanetarea viitorului ţării. Pe faţă”, scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Noua lege a pensiilor va avea impact un bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, după majorarea de la 1 septembrie, în 2020 de 24,8 miliarde de lei, în 2021 de 51 de miliarde de lei, iar în 2022 impactul bugetar va fi de 81 de miliarde de lei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite