Virgil Popescu, despre plafonarea preţurilor la energie şi gaze: Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, cât anul trecut

Virgil Popescu, despre plafonarea preţurilor la energie şi gaze: Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, cât anul trecut

Foto: Facebook

Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut, a transmis, luni seara, ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Veşti bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare şi plafonare ale preţului la energie şi gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetăţeni să treacă cu bine peste această iarnă.”, a transmis Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acestuia, românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să îşi monitorizeze consumurile. 
 
„Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranţă. La gaze naturale a rămas acelaşi volum: 1.200 de metri cubi.
 
Dacă preţul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci preţul va fi de 71 de lei.”, a explicat ministrul Energiei.
 
Virgil Popescu a mai transmis, luni, că peste şaşe milioane de gospodării vor beneficia de aceste măsuri, adică peste 15 milioane de români.
 
 
 
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările