Virgil Măgureanu, executat silit pentru o datorie fabuloasă

Virgil Măgureanu, executat silit pentru o datorie fabuloasă

Primul şef al Serviciului Român de Informaţii de după Revoluţie, Virgil Măgureanu, este executat silit pentru o datorie uriaşă, urmând a-i fi scoasă la licitaţie casa din Satu Mare

Un executor judecătoresc din Oradea organizează o procedură de licitaţie publică pentru vila care îi aparţine lui Virgil Măgureanu, se arată într-un anunţ publicat de România Liberă

Acum în vârstă de 78 de ani, Măgureanu a fost primul director al SRI, pe care l-a condus de la înfiinţarea sa, în anul 1990, până în 1997.
 
Potrivit anunţului, casa se va vinde prin licitaţie publică, la data de 6 mai 2019, şi este „proprietatea debitorului Virgil Măgureanu“. Locuinţa este formată din demisol, parter, etaj şi mansardă, are suprafaţa construită desfăşurată de 718 metri pătraţi şi se vinde împreună cu terenul aferent, totalizând 1.679 de metri pătraţi. Vila lui Măgureanu, scoasă acum la licitaţie, se află în satul Giurtelecu Hododului din judeţul Satu Mare. Preţul de pornire a licitaţiei este de 134.000 de euro.

Virgil Măgureanu şi soţia lui, Maria, au mai fost executaţi silit de o societate care a preluat creanţa unei bănci de la care fostul sef al SRI a facut un credit in urma cu 5 ani. Virgil si Maria Magureanu au pierdut un etaj întreg dintr-un bloc situat în Piaţa Victoriei, peste drum de Guvernul României. Imobilul a fost scos la licitaţie în 2016 pentru suma de 272.029 euro, fiind prezentat ca spaţiu de birouri format din 6 camere plus dependinţe şi având o suprafaţă de 169.09 mp, scrie stirilekanald.ro.
 
Suma totală pe care soţii Măgureanu o datorau firmei de recuperare era de peste 2,2 milioane euro (2,7 milioane lei şi 1,7 milioane euro), fara dobânzi şi penalităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: