Viorica Dăncilă, atac la Guvernul Orban: Nu puteţi forţa oamenii să muncească până la 70 de ani. Pensia este un drept, nu o pomană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Viorica Dăncilă a criticat joi, într-o postare, afirmaţiile unor miniştri din Guvernul Orban privind creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani, spunând că „pensia este un drept, nu o pomană”.

Viorica Dăncilă a clasificat declaraţiile vicepremierului Raluca Turcan şi ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani drept „pur şi simplu aberante, în condiţiile în care speranţa de viaţă în România este de 75 de ani”. fostul premier este de părere că Guvernul Orban „îşi mai arată o dată uriaşul dispreţ pe care îl poartă vârstnicilor şi pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viaţă liniştită şi la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă”.

„Doamna ministru, nu puteţi forţa oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiţi pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Aţi arătat încă o dată că nu cunoaşteţi realităţile din societatea românească şi că nu vă pasă câtuşi de puţin de oameni!”, afirmă Dăncilă.

Reamintim că Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că Guvernul nu exclude introducerea posibilităţii ca angajaţii să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, însă susţine că România nu este pregătită pentru acest lucru.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat joi că este necesară o dezbatere privind majorarea vârstei de pensionare, în contextul în care există o tendinţă la nivelul ţărilor UE de a realiza o schimbare în această privinţă, însă Guvernul este departe de a lua o decizie, urmând să vină cu mai multe variante.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite