Viorel Ştefan, numit la Curtea Europeană de Conturi pentru un mandat de şase ani. Va câştiga peste 20.000 de euro pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Viorel Ştefan a fost numit membru al Curţii Europene de Conturi, pentru un mandat care va începe la 1 iulie 2019 şi se va încheia la 30 iunie 2025.

Acesta îl va înlocui pe George Pufan, membrul român al cărui mandat expiră.

Consiliul precizează că a luat aceste decizii pe baza propunerilor formulate de statele membre din care aceştia provin şi după consultarea Parlamentului European.

Cu toate acestea, plenul Parlamentului European a respins anterior candidatura vicepremierului Viorel Ştefan pentru Curtea Europeană de Conturi. Mai înainte, şi comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului a respins în luna aprilie propunerea Guvernului Dăncilă ca Viorel Ştefan să ocupe poziţia de membru al Curţii Europene de Conturi. Parlamentul European este însă doar consultat. 

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan, spunea că, deşi nu a avut niciun contracandidat, Viorel Ştefan nu a reuşit să convingă comisia.

Ce remuneraţie va avea                                                              

În funcţia de membru al Curţii Europene de Conturi, Viorel Ştefan va fi remunerat lunar cu suma de 21.837 euro. Suma reprezintă salariul brut, înainte de taxe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite