VIDEO Preşedintele Grupului Bilderberg, la Bucureşti: „România performează în acest moment mult mai bine decât SUA”

VIDEO Preşedintele Grupului Bilderberg, la Bucureşti: „România performează în acest moment mult mai bine decât SUA”

Vicontele Etienne Davignon (stânga) a mai fost la Bucureşti în urmă cu doi ani, când a prezentat o serie de soluţii pentru ieşirea Uniunii Europene din criza datoriilor suverane FOTO Adevărul

Vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg, considerat unul dintre cele mai influnte personaje din lume la nivel politic şi economic, soseşte joi la Bucureşti, unde va avea un discurs, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Vicontele Etienne Davignon, şeful grupului Bilderberg, a ajuns miercuri seara la Bucureşti şi a declarat, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, că România performează în acest moment mult mai bine decât Statele Unite ale Americii. "Toate guvernele lumii ar putea să performeze mult mai bine. România perfomează mult mai bine decât Statele Unite în acest moment”, a declarat Davignon, potrivit sursazilei.ro.

Banca Naţioanlă a României (BNR) este joi gazda unora dintre cei mai influenţi oameni din lume, la nivel politic şi economic, printre care vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg, şi Ugo Bardi, membru marcant al Clubului de la Roma. Invitaţii vor ţine discursuri la sediul băncii centrale, în cadrul conferinţei „Europa, încotro?“, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.
 
Clubul de la Roma a fost înfiinţat în 1968 în Italia, propunându-şi să îi aducă la aceeaşi masă pe principalii lideri politici ai lumii – oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, şefi de stat şi foşti şefi de stat de pe toate continentele. Scopul organizaţiei este acela de a supune atenţiei întregii lumi diverse aspect referitoare la viitorul planetei. Aurelio Peccei, unul dintre membrii fondatori ai organizaţiei spunea că „dacă Clubul de la Roma are vreun merit, acesta este întâietatea în a se răzvrăti împotriva ignoranţei sinucigaşe a omenirii cu privire la adevărata ei condiţie“.
 
Înainte de 1989, din Clubul de la Roma a făcut parte şi Mircea Maliţa, fost ministru al învăţământului în regimul lui Nicolae Ceauşescu. După 1990, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a fost şi el inclus pe lista membrilor Clubului de la Roma, precum şi în clubul Bilderberg. 
 
Şeful Bilderberg, prieten cu Van Rompuy
 
Vicontele Etienne Davignon, care a mai fost la Bucureşti în urmă cu doi ani, este un politician şi un important om de afaceri din Belgia, născut la Budapesta în 1932. El este şi fondator al organizaţiei Masa Rotundă Europeană. 
 
A ocupat mai multe funcţii publice după ce a terminat Facultatea de Drept, iar în 1981 a fost numit vicepreşedinte al Comisiei Europene. Din 1974, este membru al clubului Bilderberg, pe care îl conduce din 1999. Grupul Bilderberg, fondat de magnaţii David Rockefeller şi familia de bancheri Rotschild, este o organizaţie care include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. 
 
Etienne Davignon a contribuit la construcţia europeană, prin raportul său despre apropierea politicilor din ţările europene. La 27 octombrie 1970, Consiliul de miniştri al Comunităţii Europene aprobă „Raportul Davignon“ care propunea crearea unui mecanism de informare şi consultare în domeniul politicii externe. Textul preconiza organizarea unor reuniuni semestriale ale miniştrilor Afacerilor Externe ale ţărilor din comunitatea Economică Europeană.
Presa internaţională scrie că fostul premier belgian, astăzi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, este prieten intim al vicontelui Etienne Davignon.  
 
La conferinţa de joi de la BNR va mai participa şi Ugo Bardi, profesor la Universitatea din Florenţa şi membru marcant al Clubului de la Roma.
 
România, o ţintă pentru dezvoltare
 
Dezbaterile din cadrul conferinţei se vor axa pe situaţia actuală a României în contextul economic european, principii ale grupului Bilderberg şi ale Clubului de la Roma, dar şi ideologii economice şi politice în Europa după criza datoriilor suverane.
 
„Următoarea ţintă în dezvoltarea Europei de Est este România, fiind a doua ţară ca mărime după Polonia, şi prezentând potenţial în reducerea diferenţelor economice fără de Occident“, a spus Liviu Tudor, Secretarul General al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările