VIDEO Statul impune tarif pe energie

VIDEO Statul impune tarif pe energie

Modificările fiscal-bugetare prezentate marţi de ministrul Finanţelor au vizat şi companile din energie, în special cele din domeniul gazelor naturaler, ministrul afirmând că va impune o limitare a tarifului.

„Se va stabili un plafon la gaze naturale. Din păcate comportamentul unor companii arată un dispreţ faţă de ce înseamnă economia din România. Asa că se propune o limitare de 68 de lei megawatt/oră pentru trei ani de zile”, a spus Teorodovici.
 
Un draft al proiectului de ordonanţă privind măsurile impuse în domeniul energiei, apărut marţi în spaţiul public, arăta că vor fi suprataxate şi companiile din energie, cu 75% din venitul suplimentar pentru preţurile de până la 75 lei/MWh inclusiv şi 80% pentru preţurile mai mari decât 75 lei/MWh şi mai mici sau egale cu 90 lei/MWh.
 
De altfel, liderul PSD, Liviu Dragnea a vorbit duminică seară despre aceste măsuri.
 
 
"Preţul la gaze, vorbim de gazele din subsolul României. Sub preţul liberalizării, companiile din energie şi sectorul gazelor intenţionează să vină cu alte creşteri de preţuri. Gazele sunt tot acolo, utilajele, procedurile, nu a crescut nimic.
 
Preţul de cost e de 40 de lei pe megawatt/oră şi vine cu 80, 140 de lei pe megawatt te gândeşti ce s-a întâmplat. Noi vorbim de gazele din subsolul românesc, în loc să ne ajute să dezvoltăm ţara, vor să o punem pe butuci, vreau să reinstituim reguli corecte, cinstite", a mai afirmat şeful PSD.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: