VIDEO Ce spunea Florin Iordache acum un an despre transferul contribuţiilor: Decizie jignitoare pentru angajaţii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă acum PSD ţine morţiş să transfere contribuţiile angajatorului la angajat, anul trecut social-democratul Florin Iordache, ulterior ministru al Justiţiei şi astăzi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, critica cu ardoare măsura, în contextul în care apăruse un proiect în această privinţă la nivelul Guvernului Cioloş. „Decizie jignitoare pentru angajaţii români”, descria el această măsură.

O înregistrare cu declaraţia lui Florin Iordache din noiembrie 2016, care critica mutarea contribuţiilor, a fost descoperită de Blocul Naţional Sindical.

Pe 1 noiembrie 2016, cu ocazia Congresul Blocului Naţional Sindical, Florin Iordache făcea următoarea declaraţie: „Au scăpat pe surse la începutul lunii septembrie un proiect de modificare a Codului Fiscal, prin care urmăreau să transfere în totalitate responsabilitatea finanţării sistemului de securitate socială de la angajator către angajat. Din fericire, a fost suficientă revoltă publică la acel moment pentru a renunţa la această decizie jignitoare pentru angajaţii români”.

Anul trecut, la nivelul Guvernului Cioloş a apărut un proiect ce prevedea mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat, însă această măsură a provocat un scandal care a dus la demisia secretarului de stat Gabriel Biriş, care a venit cu această idee.

Un an mai târziu, pe 8 noiembrie 2017, guvernul PSD a modificat Codul Fiscal prin Ordonanţă de Urgenţă şi a trecut toate contribuţiile sociale în sarcina angajatului. 

Declaraţia integrala a lui Iordache din 2016: 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite