VIDEO Ministrul Dezvoltării s-a chinuit să pronunţe „PNDL“: Ocupându-mă mai mult de PNL...

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Ion Ştefan a întâmpinat dificultăţi la pronunţarea cuvântului „PNDL” FOTO Mediafax
Ministrul Ion Ştefan a întâmpinat dificultăţi la pronunţarea cuvântului „PNDL” FOTO Mediafax

Ministrul Dezvoltării Regionale, Ştefan Ion, s-a chinuit secunde bune să pronunţe cuvântul „PNDL“, acronim pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Vorbind despre situaţia lucrărilor prin PNDL, Ştefan Ion a intrat într-un impas când a trebuit să pronunţe acronimul, chinuindu-se câteva secunde să îl spună corect: „Pentru PNLD, PNLD 2, PNDL 2, PN, PNDL 2. Ocupându-mă mai mult de PNL...(râde)...”.

Imediat după acest moment stânjenitor, premierul Ludovic Orban a exclamat: „Spuneţi, vă rog, domnule ministru!”.

Gafa, la minutul 09:10:

Probleme majore

În şedinţa de Guvern de luni, ministrul Ştefan Ion a prezentat rezultatele controalelor derulate de corpul de control la programele PNDL I şi PNDL II. El a afirmat că au fost descoperite numeroase solicitări neconforme, existând inclusiv destule cazuri în care deponenţii şi-au retras aplicaţiile de finanţare.

„În perioada 7 - 18 ianuarie, Ministerul Lucrărilor Publice a continuat controalele în teritoriu. Au fost vizate 1.554 de solicitări în valoare de aproximativ 900 milioane de lei. În urma controlului efectuat de corpul de control au fost verificate 139 de UAT-uri din opt judeţe. Valoarea decontărilor solicitate de acestea a fost de 320 milioane de lei.

În urma controalelor, au fost găsite nereguli: 19 solicitări neconforme cu o valoare de 10 milioane de lei.

Tot în aceeaşi perioadă, au fost verificate de inspectorii ISC, în întreaga ţară, 1.497 de solicitări de plată, în urma cărora au rezultat probleme.

Pe PNDL I au fost verificate 215 solicitări, găsindu-se şase lucrări neconforme, cu o valoare de 2,162 milioane lei, iar şase cereri au fost retrase de către deponenţi în valoare de 2,4 milioane.

Pentru PNDL II, am avut în vedere un control a 1.282 de solicitări. Au fost găsite neconforme 43, cu o valoare de 27 milioane lei, iar 18 au fost retrase în mod voluntar cu valoare de 10 milioane lei.

În total, în aceste două săptămâni de control, au fost găsite în neregulă lucrări în valoare de 53 milioane lei. lucrările au fost retrase de la plată, urmând ca în această săptămână şi în săptămânile următoare să efectuăm plăţile pentru lucrările găsite conforme în teritoriu”, a declarat Ştefan Ion.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite