VIDEO Cel mai uşor telefon din lume a fost lansat în România

Modu, telefonul de doar 40 de grame, a fost lansat marţi în premieră europeană în România. Mobilul va fi comercializat în reţeaua Vodafone de la mijlocul lunii februarie.


Modu este un mobil cu funcţii de voce şi mesaje scrise, music player şi memorie internă de 2GB. Intrat în Guiness Book drept cel mai uşor telefon din lume, Modu are o tastatură cu şapte taste şi micro USB. În ceea ce priveşte dimensiunile, el are o lungime de 72,1 milimetri şi lăţime de 37,6 de milimetri.

Modu poate funcţiona independent, însă cu ajutorul unor carcase, el oferă alte funcţii precum cameră foto de 3,2 megapixeli sau funcţie de MP3 sau monitorizarea numărului de paşi făcuti de utilizator). Carcasele se vând însă separat. Costul terminalului nu a fost încă precizat, însă Karsten Wildberger, chief comercial officer al Vodafone România precizează că preţul nu va fi nici unul de entry-level, nici al unui telefon de business. În ceea ce priveşte carcasa, aceasta poate ajunge până la 40% din valoarea mobilului.

Prima apariţie pe piaţa europeană

Produsul va putea fi cumpărat atât la liber, cât şi cu abonament în premieră în România. „Telefonul nu este adresat celor care au nevoie de un telefon de ultimă generaţie, nici celor care vor un mobil doar pentru servicii de voce. Modu este orientat către segmentul de consumer, are funcţii de bază precum mesaje scrise‟, explică Dov Moran, inventatorul conceputului de telefon modular. Telefonul este deja prezent în state precum Guatemala, Israel, Brazilia, Peru.


Terminalele mobile Modu, un concept nou pentru telefoane, in care modulul GSM, cel mai mic din lume, se poate integra in diverse carcase, sau huse, pentru a capata dimensiuni, forme si functii complet diferite.

Compania Modu a fost fondată în 2007 de către Dov Moran, inventatorul stick-ului USB. Telefonul va fi distribuit în România de TDT Distribution, companie ce coordoneaza alte şase ţări din regiune: Polonia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Serbia, Croaţia.citeste totul despre: