VIDEO Prima inaugurare de autostradă din 2019. CNAIR anunţă că a deschis lotul 4 Lugoj-Deva

VIDEO Prima inaugurare de autostradă din 2019. CNAIR anunţă că a deschis lotul 4 Lugoj-Deva

Compania Naţională de Autostrăzi a inaugurat primii kilometri de autostradă din 2019. Lotul 4 lung de 22 de kilometri al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulaţiei, miercuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
GALERIE FOTO
 
După deschiderea circulaţiei pe cei 22 km noi, reţeaua de autostrăzi din România măsoară 829 de km.
 

Cei 22 de km noi de autostradă au fost deschisi astăzi pe Autostrada 1 (A1), între localităţile Şoimuş şi Ilia din judeţul Hunedoara, după ce comisia de recepţie a verificat calitatea lucrărilor şi a constatat încă de luni, 12 august 2019, că acestea corespund normativelor.

Pentru a deschide circulaţiei cei 22 de km aferenţi lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenţi lotului 3 care fac posibilă circulaţia între acest sector de autostradă şi reţeaua de drumuri naţionale existentă.

Potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură, CNAIR a preluat nodul Ilia de la constructorul lotului 3 fără acordul acestuia.

CNAIR a anunţat că, până la recepţionarea lucrărilor de pe lotul 3, va asigura desfăşurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe cei 800 de m preluaţi. „În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliţia Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale). Orice altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului”, anunţă compania de drumuri.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj- Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european ( Rin-Dunăre), iar pe traseul acestuia se află Dealul Soimuş, unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România.

Pe sectorul Sibiu- Nădlac al A1 accesul se va face pe la Nodurile Ilia şi Margina, iar între cele două localităţi, circulaţia se va desfăşura pe reţeaua de drumuri naţionale existentă.

Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 mil. lei fără TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

Pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, consultantul nu a recomandat începerea recepţiei luni, 12 august 2019, deoarece nu au fost îndeplinite condiţiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A. lucrează pentru remedierea problemelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: