VIDEO Cum găsim cea mai bună ofertă pentru furnizarea de gaze de la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii sunt sfătuiţi să îşi aleagă singuri un furnizor de gaze până la data de 1 iulie, moment la care va avea loc liberalizarea pieţei, iar preţurile nu vor mai fi reglementate de stat. Asociaţia Energia Inteligentă a realizat un ghid video pentru a găsi cea mai bună ofertă.

Clienţii casnici pentru care furnizarea gazelor naturale se face în prezent la preţuri reglementate de ANRE trebuie să identifice oferta de furnizare care corespunde cel mai bine nevoilor lor şi să încheie, până la data de 30 iunie 2020, un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurenţial.

Noul contract de furnizare poate fi încheiat cu furnizorul actual sau cu oricare alt furnizor de gaze naturale, dintre cei licenţiaţi de către ANRE, care activează pe piaţa cu amănuntul de gaze naturale, prin una dintre următoarele modalităţi:

  • acceptarea unei oferte publicate de către un furnizor, pe care clientul o consideră mai avantajoasă; 
  • solicitarea, de la oricare furnizor, a unei oferte privind condiţiile comerciale şi preţul de furnizare, în vederea negocierii acestora, după caz;
  • selectarea furnizorului prin procedee specifice de licitaţie/achiziţie publică, dacă este cazul.

Pentru efectuarea unei analize comparative a ofertelor-tip de furnizare a gazelor naturale existente pe piaţă, se poate accesa aplicaţia „Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”, disponibilă pe pagina de internet a ANRE sau prin descărcarea pe dispozitivele mobile a aplicaţiei „ANRE”, disponibilă în magazinele online de aplicaţii App Store şi Google Play.

Asociaţia Energia Inteligentă explică, într-un ghid video, cum folosim Comparatorul de oferte-tip de furnizare a gazelor naturale, pentru a alege oferta cea mai bună de gaze.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite