Veste bună pentru fermieri: tractorul în leasing a devenit cheltuială eligibilă pentru achiziţia din fonduri europene

Veste bună pentru fermieri: tractorul în leasing a devenit cheltuială eligibilă pentru achiziţia din fonduri europene

Tractorul se poate cumpăra şi în leasing pe fonduri europene (PNDR 2014-2020), cu condiţia să nu fie second-hand

În cadrul tronsonului 2007-2013 al Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), achiziţiile de utilaje agricole prin leasing nu erau recunoscute drept cheltuieli eligibile, dar acum - în tronsonul 2014-2020 - au devenit eligibile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza unor probleme legate de regimul proprietăţii, achiziţiile în leasing au fost considerate cheltuieli neeligibile şi nu erau decontate în programele de finanţare europeană pentru agricultură, lucru care îi nemulţumea atât pe beneficiari, cât şi pe finanţatorii în regim de leasing.

Între timp, în urma negocierilor purtate de autorităţi, achiziţia în leasing a devenit eligibilă şi va putea fi decontată în tronsonul financiar PNDR 2014-2020.

Condiţie: intrarea în proprietate în maxim 5 ani

Achiziţiile în regim de leasing sunt acum eligibile „cu condiţia ca după cel mult cinci ani beneficiarul să devina proprietarul utilajului achiziţionat“, a declarat pentru „Adevărul“ Mihai Herciu, directorul general al Direcţiei Generală Dezvoltare Rurală din cadrul Autorităţii de Management (AM) a PNDR.

„Sunt eligibile achiziţiile în leasing prin oricare dintre măsurile PNDR care cuprind achiziţia de utilaje“, a precizat oficialul.

Mihai Herciu a fost prezent la seminarul „Schimb de bune practici – Proiecte de succes în România din perspectiva PNDR 2007-2013“, organizat la Constanţa de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările