Vasilescu: 100.000 de pensii speciale, echivalentul a patru milioane de pensii ale românilor de rând. INS: Nu deţinem informaţii privind numărul beneficiarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
olguta

Dezechilibrele din sistemul de pensii sunt confirmate şi de ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu. Ea a declarat, duminică seara, că 100.000 de pensii speciale reprezintă echivalentul a patru milioane de pensii ale românilor de rând.

UPDATE 16.36 Institutul Naţional de Statistică (INS) transmite, în urma declaraţiilor ministrului Muncii, că nu deţine şi, prin urmare, nu a avut cum să furnizeze informaţii privind numărul beneficiarilor de pensii speciale, cuantumul acestora şi/sau suma totală pe care o reprezintă aceste tipuri de pensii.

Răspunsul instituţiei vine după ce ministrul Muncii a declarat că a folosit date ale INS privind pensiile speciale.  

***

„Este adevărat că 100.000 de pensii speciale au echivalentul cu patru milioane de pensii ale românilor de rând. Date foarte clare vom putea avea în perioada următoare, după ce le strângem de la instituţii. Deocamdată aceste informaţii au fost date de Institutul Naţional de Statistică”, a spus, duminică, Olguţa Vasilescu, al RTV. Ministrul nu a precizat însă şi dacă vor fi luate măsuri.

„Au fost făcute foarte multe modificări la legea pensiilor în ultimii ani. Sunt unii care au ieşit la pensie într-un an cu o pensie mai mare decât altul care a ieşit cu un an mai târziu. Sigur că noi vrem să avem toată baza de date tocmai pentru a putea corecta sistemul. Altfel, nu putem vorbi despre o lege corectă. Cerem toată baza de date să vedem când s-a ieşit la pensie, cum s-a calculat pensia la vremea respectivă, de ce aşa. Nu se poate ca unii care au 15 ani de contribuţie la sistemul de pensii, faţă de alţii care nu au cotizat deloc să aibă pensii identice. Acolo este o nedreptate care trebuie corectată. Vrem să ştim exact pe ce ne-am aşezat şi să vedem ce putem face”, a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite