Varujan Vosganian: „Totul trebuie privatizat. Tranziţia din România nu se va încheia până ce statul nu se va retrage din economie“

Varujan Vosganian: „Totul
trebuie privatizat. Tranziţia din România nu se va încheia până ce statul nu se
va retrage din economie“

Varujan Vosganian consideră că România nu îşi va reveni până când statul nu se retrage din economie FOTO Arhiva Adevărul

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat sâmbătă seară că, în opinia sa, România nu îşi va reveni până ce statul nu se va retrage din economie.

Ştiri pe aceeaşi temă


 În cadrul unei emisiuni difuzate de postul Antena 3, Vosganian a subliniat că Oltchim nu trebuie să rămână în proprietatea statului şi nu trebuie nici închis.

„Aş vrea ca în patru ani să facem curat. Statul să rămână cu funcţia sa de reglementator şi garant al liberei competiţii şi al proprietăţii şi să nu mai fie actor economic decât cu o asumare politică clară, în câteva unităţi energetice, poate la Transporturi şi în câteva componente ale industriei de Apărare. În rest, totul trebuie privatizat“, a spus Vosganian.

„Nu se vor privatiza, probabil, Transgaz, Transelectrica, Hidroelectrica, Romgaz şi Nuclearelectrica. Tranziţia din România, din punct de vedere economic, nu se va încheia până ce statul nu se va retrage din economie. De aceea, eu cred că Oltchim nu trebuie să rămână în proprietatea statului“, a conchis ministrul Economiei.  

Anterior, ministrul fusese rugat să ofere mai multe detalii cu privire la situaţia de la Oltchim.  

„Acest Broadway făcut cu privatizarea Oltchim nu trebuie să se mai repete. Dacă se va proceda la o lansare de ofertă, ea se va face pe o bază serioasă şi veţi vedea că nici nu vom vorbi foarte mult despre asta. Până nu avem un mandat din partea Guvernului, nu vom dezvălui ce facem“, a declarat Vosganian.  

Managementul proprietăţii de stat a fost defectuos“, nu doar în cazul Oltchim, ci în general, a conchis ministrul Economiei. 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările