Vânzările din industrie au crescut cu 11,5% în primele două luni din 2014. Industria prelucrătoare, vedeta începutului de an

Vânzările din industrie au crescut cu 11,5% în primele două luni din 2014. Industria prelucrătoare, vedeta începutului de an

Industria şi agricultura au fost motoarele economiei anul trecut

În luna februarie 2014, afacerile cu urcat comparativ cu luna precedentă cu 9%, datorită majorărilor activităţilor din industria prelucrătoare (9,4%). Industria extractivă a scǎzut cu 1,7%.

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 11,5% în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2014, datorită majorării afacerilor din industria prelucrătoare cu 12,2%, potrivit datelor transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).
 
În aceeaşi perioadă, industria extractivǎ a scǎzut cu 6,5%.
 
Creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (15,6%), industria energetică (11,9%), industria bunurilor intermediare (11,5%), industria bunurilor de capital (11,4%) şi industria bunurilor de uz curent (10,6%).
 
În luna februarie 2014, faţă de luna februarie 2013, cifra de afaceri din industrie a fost mai mare cu 11,5%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (12,1%). Industria extractivǎ a scǎzut cu 4,2%.
 
Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele, respectiv industria energetică (16,1%), industria bunurilor intermediare (13,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (11,9%), industria bunurilor de capital (10%) şi industria bunurilor de uz curent (8,8%).
 
Mai puteţi citi:
 
Niciun investitor nu a depus ofertă de cumpărare a acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV până la data limită, consorţiul de administratori judiciari urmând să convoace adunarea creditorilor şi să supună aprobării repetarea procedurii cu un nou termen.
 
Guvernul va adopta astăzi ordonanţa care menţine preţul de referinţă la gaze pentru consumatorii industriali la nivelul din ianuarie şi hotărârea care stabileşte volumul de energie regenerabilă subvenţionată, a anunţat premierul Victor Ponta.
 
Consiliul de Administraţie al producătorului de armături Armătura Cluj-Napoca (ARM) solicită acordul acţionarilor pentru închiderea turnătoriilor de alamă şi fontă şi să disponibilizeze angajaţii din cele două secţii şi, totodată, propune vânzarea tuturor bunurilor imobile pentru plata unor datorii.
 
Executivul va anunţa astăzi în Parlament un pachet de sprijin pentru marii consumatori industriali, afectaţi de impactul costurilor cu energia verde şi liberalizarea gazelor naturale. Printre măsurile anunţate s-ar putea număra scutirea marilor consumatori de electricitate de la achiziţia a 85% din certificatele verzi şi o serie de facilităţi pentru gaze în cazul industriei chimice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: