Vâlcov: Insolvenţa este un „jaf de 15 miliarde de euro“. Legislaţia va fi înăsprită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
valcov

Darius Vâlcov, consilier economic al premierului, a anunţat că este în lucru în cadrul Guvernului un proiect de ordonanţă cu privire la înăsprirea legislaţiei pentru intrarea în insolvenţă, pentru că acest „jaf trebuie oprit”.

„La insolvenţă - acolo este obligatoriu şi este în lucru în cadrul Guvernului un proiect de ordonanţă, astfel încât din septembrie să înăsprim legislaţia pentru intrarea în insolvenţă. De ce? Pentru că doar în cinci ani de zile s-au urcat de la 13 la 62 de miliarde de lei datoriile firmelor aflate în insolvenţă, cu preponderenţă a acelor datorii care sunt la zi, în sensul în care datoriile s-au acumulat după momentul intrării în insolvenţă. Deci, da, acest jaf de 15 miliarde de euro trebuie să îl oprim cumva şi în septembrie îl vom opri", a declarat Vâlcov la Antena 3.

El a reafirmat că amnistia fiscală "se face", "nu se discută" şi dacă se va lua o decizie în acest sens, aceasta era oricum prevăzută în programul de guvernare.

În urmă cu o lună, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunţa la acelaşi post tv că din „zona gri” a insolvenţeor se pot aduce foarte mulţi bani la buget, circa 12 – 13 miliarde de lei.

”Pe zona de finanţe, îmi doresc mai mult. Există foarte multe zone de unde se pot aduce mult mai mulţi bani decât avem astăzi. Sunt locuri din care poţi să aduci foarte mulţi bani. Vorbim de zona de insolvenţe (...) România are undeva la 12-13 miliarde lei, în această zonă, încă gri, încă neclare”, a spus Teodorovici, pentru Antena 3.

El a spus că legislaţia trebuie schimbată în această zonă, pentru a nu mai permite efectuarea de transferuri care să păgubească bugetul statului.

”Sau, în cazul termenelor care se dau de către instanţe, să existe un singur termen. Dacă l-ai încălcat, intri direct în faliment”, a spus ministrul.

Teodorovici a spus că recuperarea banilor este o mare provocare pentru o guvernare.

”Aici e marea provocare a unei guvernări, în ansamblul ei. Aloci bani mulţi pentru proiecte, dar undeva e o limită. Cheltuielile cresc, nevoie cresc, dar, dacă aleşi aceste zone care creează competiţie neloială în piaţă (...)”, a spus ministrul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite