Unul dintre „duşmanii“ lui Teodorovici, reactivat în ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai neagreate personaje pentru Eugen Teodorovici a fost reactivat într-una dintre cele mai importante funcţii din cadrul ANAF.

Fost Ministru al Finanţelor şi fost preşedinte al Fiscului, Ionuţ Mişa a fost reactivat la şefia Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, de unde a fost îndepărtat prin detaşare de fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici. 

„Doar mi-a încetat detaşarea de pe post. Practic m-am reîntors pe postul pe care sunt titular (din anul 2015) şi de pe care am fost detaşat pe 11.06.2019, post pe care l-am ocupat prin concurs după 16 ani în care am ocupat toate funcţiile publice (nu am sărit nici măcar una din treptele ierarhice) până la aceasta”, a declarat Ionuţ Mişa pentru HotNews.ro.

Aseară, într-o emisiune la B1TV, Ludovic Orban a aflat de revenirea lui Ionuţ Mişa la Mari Contribuabili şi dat de înţeles că nu va mai ocupa funcţia.

"Ce se face, se desface foarte repede. Dacă l-a numit (Mirela Călugăreanu, şefa ANAF n.r.), l-a numit cu delegare, că nu au apucat să organizeze concursuri", a afirmat el.

Ionuţ Mişa, fost ministru de Finanţe şi apoi fost şef al ANAF a fost înlocuit în iunie, de Eugen Teodorovici, de la şefia Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili, în locul său fiind adusă Laura - Nicoleta Nasta, fost adjunct la colectare persoane juridice în cadrul Administraţiei sector 1 a finanţelor publice Bucureşti.

Motivul sugerat de Teodorovici pentru punerea pe „linie moartă” a predecesorului său era slaba colectare a veniturilor de către ANAF.

Ionut Misa şi-a început activitatea în cadrul Direcţiei Generale de Finante Publice Constanta, în funcţia de sef al Serviciului de Îndrumare, Colectare Venituri. 

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice,ceruse demiterea lui Mişa de la conducerea ANAF încă de la începutul anului. În aprilie, postul lui Mişa a fost ocupat de Mihaela Triculescu, şi ea înlocuită ulterior cu Mirela Călugăreanu.

Ionuţ Mişa a ocupat funcţia de preşedinte al ANAF de la finele lunii martie 2018. Anterior, până la 15 ianuarie 2018, acesta a fost ministru al Finanţelor, funcţie pe care a preluat-o la finele lunii iunie 2017. Absolvent al Universităţii Ovidius Constanţa – Facultatea de Ştiinţe Economice, Mişa şi-a început activitatea ca economist la firma Agroservice Constanţa, în 1998, iar, între 1999 şi 2001, a lucrat la Primăria Constanţa şi în a doua jumătate a anului 2001 la Autoritatea pentru Privatizarea Activelor Statului (APAPS)–Sucursala Regionala SEConstanţa. Din decembrie 2001, acesta a început să lucreze în cadrul Fiscului din Constanţa, avansând până la funcţia de şef al acestei administraţii, între aprilie 2009 şi februarie 2013.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite