Uniunea Europeană alocă un milion de euro pentru dezvoltarea unor legături de transport în apropierea Bucureştiului

Uniunea Europeană alocă un milion de euro pentru dezvoltarea unor legături de transport în apropierea Bucureştiului

Proiectul a fost selectat pentru finanţare din partea UE, cu ajutorul experţilor externi, în cadrul Cererii anuale de propuneri TEN-T 2013, secţiunea de proiecte prioritare

Proiectul Ten-T al Uniunii Europene va cofinanţa, cu aproape un milion de euro, studii pentru dezvoltarea de legături mai bune pentru transportul de marfă şi de pasageri între Aeroportul Henri Coandă, principalele linii de cale ferată şi reţeaua de autostrăzi din România, a anunţat Comisia Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit comunicatului, România va primi, în cadrul proiectului Ten-T, aproape un milion de euro pentru studii de fezabilitate, juridice şi de mediu în vederea proiectării unei noi legături între aeroportul Henri Coandă Bucureşti, linia de cale ferată Braşov-Bucureşti-Slobozia-Constanţa şi reţeaua de autostrăzi din România.
 
Studiile fac parte dintr-un proiect mai mare, care cuprinde construcţia unui terminal multimodal pentru transport de marfă şi pasageri, în regiunea Bucureşti-Ilfov, lângă oraşul Otopeni, la intersecţia dintre autostrada care leagă Constanţa (România) de Budapesta (Ungaria) şi calea ferată dintre Constanţa şi Nürnberg/Dresda (Germania).
 
Proiectul a fost selectat pentru finanţare din partea UE, cu ajutorul experţilor externi, în cadrul Cererii anuale de propuneri TEN-T 2013, secţiunea de proiecte prioritare.
 
Implementarea sa va fi monitorizată de INEA, Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele a Comisiei Europene.
 
CE precizează că proiectul trebuie încheiat până în luna decembrie 2015. Programul TEN-T a fost creat de Comisia Europeană pentru a sprijini construcţia şi îmbunătăţirea infrastructurii de transport din Uniunea Europeană.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările