Ungaria a decis să ieftinească şase produse alimentare de bază pentru a combate inflaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Guvernul Ungariei va fixa preţurile pentru o serie de alimente de bază la nivelul din octombrie 2021, pentru a contracara efectele inflaţiei. Anunţul a fost făcut miercuri de premierul Viktor Orban.

„Am decis să intervenim asupra preţurilor a şase produse”, a spus premierul Viktor Orban într-o postare video pe Facebook.

Măsura vizează zahărul, făina de grâu, uleiul de floarea-soarelui, muşchiul de porc, pieptul de pui şi laptele cu 2,8% de grăsime, a explicat prim-ministrul, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Viktor Orban a spus că furnizorii sunt obligaţi să scadă preţurile acestor produse la nivelul celor din 15 octombrie 2021. Acesta nu a menţionat existenţa unei compensări economice din partea guvernului.

Acesta a justificat măsură menţionând că preţul la energie a crescut. Alimentele vor putea fi cumpărate la preţ redus din 1 februarie.

Ungaria a stabilit deja un preţ maxim pentru benzina 98, care nu trebuie să depăşească 1,35 euro pe litru.

Deşi electricitatea avea deja un preţ maximum în Ungaria începând din 2013, recenta majorare a preţurilor la energie la nivel mondial are un efect secundar în ţara centro-europeană.

Potrivit calculelor preliminare ale Guvernului, inflaţia în Ungaria a fost de 5,1% în 2021, faţă de 3,3% în 2020.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite