Una din primele agenţii private de turism din România reia activitatea. Compania îndeamnă turiştii să reprogrameze, nu să anuleze

Una din primele agenţii private de turism din România reia activitatea. Compania îndeamnă turiştii să reprogrameze, nu să anuleze

Alin Burcea - FOTO Eduard Enea

Turoperatorul Paralela 45 reia progresiv activitatea, începând din 15 mai, cu un număr mărit de consultanţi, pentru vânzare online în special, dar şi offline, în agenţiile din principalele oraşe, care vor fi deschise conform normelor de funcţionare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În sprijinul turiştilor, termenele scadente precizate în contractele încheiate pentru vacanţele care au încă plecări incerte se măresc cu până la 21 de zile înainte de plecare.

Turoperatorul recomandă turiştilor, în continuare, reprogramarea vacanţei, şi nu anularea, fiecare cerere fiind tratată cu maximă responsabilitate.  

De vineri se pot rezerva bilete de avion pe cursele operate, se prelucrează solicitările corporate, se vând vacanţe în zonele balneo, dar şi la munte şi pe litoral, unde turoperatorul oferă şi variante de cazare în apartamente şi vile. Paralela 45 este pregătită să reia şi destinaţiile externe, acolo unde turismul extern primeşte undă verde, în prima fază fiind vorba despre Grecia, Bulgaria, Croaţia, Cipru şi Turcia.

„Din ce în ce mai multe ţări îşi propun, şi chiar fac paşi concreţi pentru reînceperea activităţilor turistice, cu respectarea unor norme sanitare de siguranţă, cu care, de altfel, începem să ne obişnuim. Vacanţele fac parte din experienţa noastră de viaţă şi nu putem renunţa la ele. Cum nu putem să stăm la infinit izolaţi. Luăm toate măsurile care se impun şi dăm startul unor călătorii în noile condiţii de viaţă din 2020”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În aşteptarea tuturor clarificărilor, a anunţurilor oficiale şi a normelor de călătorie pe care autorităţile tuturor statelor urmează să le anunţe în cel mai scurt timp, turoperatorul ia următoarele măsuri în sprijinul turiştilor, valabile pentru servicii externe:

  • În cazul plecărilor cuprinse în intervalul 1 iunie – 12 iulie:

-        Amânarea scadenţelor restante de plată ale turiştilor cu până la 21 de zile înainte de plecare

-        Reprogramarea pachetelor pe curse charter, circuite şi cazări individuale, la cerere, pe oricare altă plecare din sezonul 2020, fără perceperea unei taxe de reprogramare, dar respectând condiţiile impuse de furnizori, pe lângă care se fac demersuri pentru  obţinerea unor preţuri competitive

-        Cazurile de anulare voluntară se rezolvă punctual, cu respectarea condiţiilor contractuale

-        Cazurile de anulare din partea furnizorilor vor fi anunţate cel mai târziu cu 21 de zile înainte de plecare

  • Plecări programate după data de 12 iulie:

-        Amânarea scadenţelor până la 22 mai

-        Reprogramările, la cerere, depind exclusiv de flexibilitatea partenerilor străini, fiind tratate punctual, pentru găsirea celei mai bune soluţii pentru clienţi

Anulările voluntare se supun condiţiilor contractuale şi nu sunt recomandate

Pentru toate aceste situaţii, consultanţii Paralela 45 menţin comunicarea cu turiştii, prin email şi telefonic, la numărul 021-9129, mulţumind fiecăruia pentru încredere, răbdare şi înţelegere.

„Ca turoperator cu o experienţă de 30 de ani, pe care am dobândit-o organizând călătorii la standarde ridicate pentru clienţii noştri, din respect pentru ei, am făcut şi facem demersuri pentru protejarea vacanţelor lor. Mulţumesc consultanţilor Paralela 45 care s-au implicat 100% în această perioadă pentru a răspunde doleanţelor turiştilor, în condiţii deosebit de grele.

Din păcate, nu avem sprijinul autorităţilor române în această perioadă. Asistăm la o nepăsare faţă de domeniul agenţiilor de turism, care realizează 80% din traficul de turişti, al angajaţilor din acest domeniu. În acest tablou nefast, relaţia dintre turist şi agentul lui de turism este esenţială, îi respectăm, le mulţumim pentru încredere şi vrem să mergem mai departe împreună”, declară CEO Paralela 45.

Agenţia de turism Paralela 45, una dintre primele trei agenţii private din România, a împlinit anul acesta 30 de ani de activitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările