Un touroperator profită de pelerinajul creştinilor la Iaşi de Sf. Parascheva şi introduce curse temporare pe această rută. Cât costă un bilet

Un touroperator profită de pelerinajul creştinilor la Iaşi de Sf. Parascheva şi introduce curse temporare pe această rută. Cât costă un bilet

Sărbătorile Sfintei Parascheva atrag sute de mii de credincioşi, în fiecare an, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Numărul mare de pelerini care merg la Iaşi de Sf. Parascheva a determinat compania Memento Bus, parte din grupul de firme Memento Group deţinut de Cristian Pandel, proprietarul touroperatorului Christian Tour, să introducă curse temporare pe această rută, în perioada 10-14 octombrie. Sărbătoarea adună în fiecare an, la Catedrala Mitropolitană din oraş, sute de mii de credincioşi din întreaga ţară.

„Pelerinajul de la Iaşi este cel mai mare eveniment de acest gen din România şi an de an sute de mii de oameni, de toate vârstele şi din toate categoriile sociale, îşi doresc să meargă să se roage la Cuvioasa Parascheva. Însă, nu puţini sunt cei care în trecut au renunţat să pornească la drum pentru că fie nu erau mulţumiţi de condiţiile de transport găsite, fie nu au mai găsit locuri. Vrem să le venim în ajutor şi să le oferim cele mai bune condiţii de călătorie cu autocarele Memento Bus”, a declarat Mircea Fărtăiş, directorul general al Memento Bus.

Cursele Memento Bus vor fi operate zilnic, pe ruta Bucureşti – Iaşi, cu mai multe opriri pe traseu, astfel: Urziceni (Parcare Lukoil), Buzău (Petrom Vamă), Râmnicu Sărat (Benzinăria Petrom), Focşani (Benzinăria Mol), Adjud (parcare OMV), Bacau (parcarea Stadionului Municipal), Roman (Gara CFR Roman). În Iaşi, autocarele Memento Bus vor opri în zona Gării, pe strada Arcu.

Plecările din Bucureşti (din Autogara Memento Bus, aflată în zona Gării Basarab) sunt programate în zilele de 10, 11, 12 şi 13 octombrie, la ora 23:00, iar cursele retur vor fi efectuate în zilele de 11, 12, 13 şi 14 octombrie. Ultimul autocar spre Bucureşti va pleca din Iaşi duminică, la ora 21.00.

„Duminică, în ziua în care este sărbătorită Sfânta Parascheva, autorităţile locale din Iaşi au pregătit după slujba de la Catedrala Mitropolitană şi o masă pentru pelerini. De aceea, ultima cursă spre Bucureşti va pleca seara târziu, pentru a le oferi credincioşilor posibilitatea de a participa şi la slujbă, şi la evenimentul de după ceremonia religioasă”, a adăugat reprezentantul transportatorului.

Preţul unui bilet de autocar este de 14,9 euro pe sens, aproximativ 70 de lei.                     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: