Un sfert din angajaţii cu forme legale sunt în şomaj tehnic. Violeta Alexandru: S-au plătit deja 2 miliarde de lei VIDEO

Un sfert din angajaţii cu forme legale sunt în şomaj tehnic. Violeta Alexandru: S-au plătit deja 2 miliarde de lei VIDEO

FOTO Facebook

Coronacriza a dus la trimiterea în şomaj tehnic a circa un sfert din totalul forţei de muncă angajate cu forme legale în România, după cum reiese din datele prezentate vineri de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialul a declarat vineri că 1,5 milioane de români rămaşi fără loc de muncă din cauza pandemiei COVID-19 au primit banii din şomajul tehnic plătit de stat.
 
”Am avut grijă ca, deşi am fost plecată din ţară, să se facă plăţile la timp şi oamenii să-şi primească fondurile acordate de guvernul Orban pentru ceea ce se numeşte în spaţiul public şomaj tehnic. 
 
La ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă) sunt făcute plăţi de 2 miliarde de lei pentru 1,4 milioane de angajaţi. 
 
La ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială) sunt plăţi în valoare de 430 de milioane de lei pentru aproximativ 130.000 de profesionişti conform codului civil”, a spus Violeta Alexandru, ministrul Muncii.
 

Ultimele date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) indică, pentru 2019 (ultimele date oficiale privind piaţa muncii), un număr total de angajaţi de aproximativ 6 milioane de români, din care, potrivit specialiştilor din piaţă, aproximativ 1,4 milioane de persoane sunt angajate în sistemul public.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: