Un primar „cumpără“ patriotismul cu reduceri de impozit: facilităţi fiscale pentru firmele care arborează drapelul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Giurgiu vrea să le dea facilităţi fiscale firmelor care arborează drapelul de stat la sedii şi puncte de lucru, explicând că astfel încurajează patriotismul şi respectul faţă de însemnele naţionale.

Persoanele juridice din municipiul Giurgiu ar putea primi o facilitate fiscală de 1% pentru impozitul pe clădiri, facilitate condiţionată de arborarea steagului României pe clădirea pe care o au în administrare.

Ideea a fost anunţată astăzi, în conferinţă de presă, de primarul Nicolae Barbu, care doreşte implementarea începând cu 2018, pentru „încurajarea patriotismului şi a respectului faţă de însemnele naţionale.

„În aproape toate statele europene, arborarea steagului naţional pe toate instituţiile este obligatorie, iar prin acest lucru vrem să îndemnăm cele 2.000 de firme care există în Giurgiu să pună acest însemn care ne reprezintă. Practic este un semn de respect şi patriotism”, a declarat Nicolae Barbu.

După redactare, propunerea va sta în dezbatere publică, urmând să fie supusă şi atenţiei consilierilor locali, sub forma unui proiect de hotărâre, anunţă primăria. Astfel, persoanele juridice care arborează steagul naţional la sediul social, punctul de lucru, etc, vor face o declaraţie pe propria răspundere însoţită de fotografii pentru a dovedi ceea ce declară, urmând ca Poliţia Locală să verifice în termen de 15 zile veridicitatea declaraţiilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite