Un grup elveţian cu afaceri în România anunţă concedieri la nivel mondial

Un grup elveţian cu afaceri în România anunţă
concedieri la nivel mondial

Războiul comercial SUA-China ajunge şi la noi. Un grup elveţian cu 300 de angajaţi în România anunţă că va concedia circa 750 de persoane la nivel mondial, potrivit publicaţiei Neue Zurcher Zeitung.

Ştiri pe aceeaşi temă

Phoenix Mecano, producător elveţian de componente din industria electronică şi auto, cu sediul la Schaffhausen, anunţă că va concedia câteva sute de persoane, în întreaga lume. Compania este prezentă şi în România, cu o fabrică de mase plastice la Sibiu.

Rochus Kobler, CEO-ul companiei, a anunţat că aproximativ 750 din locurile de muncă existente vor fi tăiate. Primele concedieri au fost făcute de Phoenix Mecano în Germania. În China se planifică relocarea producţiei şi optimizarea. Activitatea elveţiană, care include 120 de angajaţi, nu este afectată de restructurare.

Cu toate acestea, producătorul elveţian nu a menţionat dacă restructurările vor afecta afacerea din România. Phoenix Mecano Plastic SRL a raportat un număr mediu de angajaţi de 296, în 2016, potrivit turnulsfatului.ro. Compania avea o cifră de afaceri de 112,3 milioane lei, în 2016, cu un profit de 1,5 milioane lei.

Potrivit publicaţiei Neue Zurcher Zeitung, la fel ca mulţi producători de componente din industria electronică şi auto, Phoenix Mecano resimte, de asemenea, efectele încetinirii economice globale şi a disputelor comerciale. În prima jumătate a anului, cifra de afaceri a producătorului mondial de piese electrotehnice şi mecanice a scăzut cu 4%, până la 324 milioane euro. Aportul comenzilor a scăzut cu 7% la 326 milioane euro. Drept urmare, rentabilitatea s-a deteriorat brusc (marja EBIT a scăzut de la 9% la 5,1%), forţând compania să ia măsuri pe scară largă de reducere a costurilor.

În prezent compania are peste 7.000 de angajaţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: