Un gigant din domeniul energiei electrice şi-a cerut insolvenţa. Compania are mii de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
documente insolventa

Datoriile istorice de peste un miliard de lei şi pierderile constante din ultimii ani au determinat una dintre cele mai mari companii de stat din ţara noastră să-şi ceară insolvenţa în mod voluntar.

Complexul Energetic Hunedoara avea la sfârşitul primului semestru din acest an datorii cumulate de peste 1,3 miliarde de lei şi o pierdere netă de peste 1,2 miliarde de lei.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, la sfârşitul anului trecut, CE Hunedoara avea 4.288 de angajaţi.

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean, decizia Consiliului de Administraţie al CEH survine cu doar trei zile înainte de judecarea, pe 31 octombrie, la Tribunalul Hunedoara, a cererii depuse de mai mulţi creditori ai complexului, care solicită intrarea acestuia în insolvenţă.

"Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara a hotărât intrarea în insolvenţă, o cerere voluntară, pe lângă procesul care va urma pe data de 31 octombrie, unde ni se cere insolvenţa de către creditori", a declarat liderul sindical, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, intrarea în insolvenţă a CEH ar putea fi singura soluţie pentru ca această societate să mai poată funcţiona, iar minerii şi energeticienii de la termocentralele Mintia şi Paroşeni să-şi poată lua salariile pe timpul iernii care se apropie.

Complexului Energetic Hunedoara (CEH) este o companie energetică din România, înfiinţată în septembrie 2012 prin fuziunea dintre Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paro­şeni.

La finalul lunii februarie 2013, compania a fu­zio­nat cu Societatea Na­ţio­nală a Huilei Petro­şani, struc­tură des­prin­să la sfârşitul anu­lui 2012 din Compania Naţională a Huilei (CNH). Compa­nia nou for­mată a plecat cu patru din cele şap­te mine ale CNH, respectiv Livezeni, Lonea, Vulcan şi Lu­peni.

 În anul 2013, Complexul Ener­getic Hunedoara asi­gura circa 5% din pro­ducţia de energie a Ro­mâniei şi avea circa 7.000 de angajaţi. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite