Uber ia în calcul retragerea din Austria dacă i se impun reguli similare taximetrelor

Uber ia în calcul retragerea din Austria dacă i se impun reguli similare taximetrelor

Compania Uber se confuntă, la nivel european, cu probleme legate de reglementarea serviciilor de transport public, neexcluzând posibilitatea retragerii de pe anumite pieţe, dacă i se vor impune reguli similare ceor pentru taximetrişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania de ride-hailing Uber Technologies a avertizat marţi că se va retrage din Austria dacă va fi adoptată o nouă lege care ar supune compania aceloraşi reglementări referitoare la preţuri ca cele aplicate taximetriştilor, relatează Reuters.
 
În prezent, în Austria se aplică reguli diferite pentru taxiuri şi închirierea de maşini. Uber este clasificată ca un serviciu de închiriere de maşini care poate să îşi stabilească singur preţurile, în timp ce tarifele de taximetrie sunt reglementate şi stabilite de provincii.
 
”Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci nu va putea să fie exclusă o retragere definitivă. Nu vom putea probabil să continuăm, dacă regulile care ni se impun ne trag înapoi”, a spus şeful Uber Austria, Martin Essl, la postul de radio ORF.
 
Noua lege, care ar putea fi adoptată în Parlament cel mai devreme în iulie şi aplicată din luna septembrie a anului viitor, prevede că Uber va trebui să aplice aceleaşi tarife ca şi taxiurile.
 
Industria de taximetrie a lansat mai multe conflicte cu Uber în Europa, pe care o acuză că îi subminează modelul de afaceri. Anul trecut, activitatea Uber a fost suspendată timp de două zile în Austria, din cauza unui proces intentat de o firmă de taximetrie.
 
Uber a putut relua operaţiunile după ce a permis ca rezervarea curselor să aibă loc la nivel central, nu direct la şoferi, iar maşinile să fie trimise de la centrele companiei şi să revină acolo între curse.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: