Turcan: Casele de pensii vor face angajări suplimentare. Cei care recalculează pensiile vor primi stimulente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan Foto Facebook
Raluca Turcan Foto Facebook

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că se lucrează la un act normativ care va permite caselor de pensii să facă angajări suplimentare, iar personalul care recalculează pensiile să primească stimulente.

Ministerul Muncii are un prim draft al unei Ordonanţe de Urgenţă care va clarifica modul în care va putea fi suplimentat, pe perioadă determinată, personalul din casele de pensii judeţene care lucrează la recalcularea pensiilor, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Raluca Turcan.

"Avem deja un prim draft al unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să clarificăm normativ modul în care vom reuşi să suplimentăm pe perioadă determinată personalul caselor judeţene de pensii în acest proces de evaluare, astfel încât să ajutăm activitatea celor care în momentul de faţă lucrează în casele judeţene de pensii", a spus Raluca Turcan.

Ea a subliniat că sunt oameni care şi-au dublat activitatea şi aceştia trebuie stimulaţi.

"Ne trebuie o matrice exactă a modului în care să aşezăm aceste stimulente pe care le vom da deopotrivă celor care şi-au dublat activitatea în casele judeţene de pensii sau care au intrat exclusiv în acest proces de evaluare, recalculare a pensiilor", a punctat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a participat miercuri la o videoconferinţă cu directorii caselor judeţene de pensii, la sediul Casei Naţionale de Pensii Publice. Tema videoconferinţei a fost stadiul evaluării dosarelor de pensii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite